@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

مشاور وزیر ارشاد عنوان کرد: کار کردن در حوزه فرهنگ جزء سخترین کارهاست

جستجو
۱۴۰۱/۳/۱۵ یکشنبه
(0)
(0)
مشاور وزیر ارشاد عنوان کرد: کار کردن در حوزه فرهنگ جزء سخترین کارهاست
مشاور وزیر ارشاد عنوان کرد: کار کردن در حوزه فرهنگ جزء سخترین کارهاست

مشاور وزیر ارشاد عنوان کرد:

کار کردن در حوزه فرهنگ جزء سخترین کارهاست

 
 
 
 
 
مشاور اجتماعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باور به مسیر باعث حرکت می‌شود و باید درک ضرورت به مسئله داشته باشیم. کار کردن در حوزه فرهنگ جزء سخت‌ترین کارهاست.
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ عاطفه خادمی، در مراسم اختتامیه هفتمین دوره توانمندسازی میدان کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان قم با عنوان آفاق اندیشه و با شعار مسجد کانون تربیت و تبیین که در مجتمع آفتاب ولایت مشهد برگزار شد، گفت: در چرخه سیاستگذاری یک پیش نیازهایی اصلی داریم که اولین پیش نیاز، شناخت مسئله است. وقتی مسئله را خوب شناختیم می‌توانیم سیاستگذاری نماییم.
وی ادامه داد: مسئله نوجوان یک شبکه کلی نیست، باید فهمید در چه شبکه و مختصاتی قرار دارد. او در اقتصاد تاثیر ندارد اما در فرهنگ فرق می‌کند، او مخاطب خاص است و باید تبیین موقعیت شود. در مسائل ارزشی و اعتقادی سوژه است و متاثر می‌کند و فضای ارزشی و اعتقادی تاثیر می‌گیرد.
خادمی بیان کرد: شناخت خود نوجوان منهای مسائلی که نوجوان با آن درگیر است مسئله مهمی است. یکی از خطاهای ما، عدم اطلاع و اشراف به مخاطب و تعقیرات آن است. نگاه کنترلی امروز با نوجوانان چه در محيط خانه و چه در امور اجتماعی نباید داشته باشیم.
مشاور اجتماعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: زیست بوم هر منطقه فرق می‌کند. نوجوان منطقه شمال با کرد و جنوب متفاوت است. باید جنس عملیات در مناطق مختلف تغییر کند و بدون فهم میدان نمی‌توان برنامه ریزی کرد.
عاطفه خادمی افزود: موضوع و مسئله امروز نوجوانان بسیار مهم است. وضعیت او در موقعیت کنونی یک وضعیت سیال است و این بسیار نگران کننده است. او چیزی برای از دست دادن ندارد. در بی تفاوتی و نخوت است که در آن احساس خوشی می‌کند. نوجوانان در مواجه با اجتماع دچار خود سانسوری هستند که این بخاطر بی تفاوتی است.
ایشان تاکید کردند: یکی از مهمترین آسیب ها، آسیب حوزه تربیتی و دومین آسیب، آسیب های عاطفی است. در حوزه عاطفی بیشترین آسیب را از خانواده دریافت می‌کند. او دریافت حداکثری و پاسخ حداقلی دارد. یکی دیگر از آسیب‌ها، آسیب اجتماعی- ارتباطی بوده که نوجوان ترس از مسئولیت دارد و براساس منطق مسئولیت گریزی، چهارچوب گریز است. او هنجار شکنی را می‌پسندد و میل به دیده شدن دارد که بستر آن قانون گریزی است.
دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: آسیب دیگر پیرامون نوجوانان آسیب اخلاقی است که در حوزه رفتاری با پدر و مادر و در لایحه دیگر نیازهای جنسی رخ می‌دهد. آسیب حوزه اعتقادی و مذهبی با شک و تردید در دین و بی رغبتی به اطلاعات دینی دیده می‌شود و ملاک شاخص ندارد جون در دوره گذار است.
وی ادامه داد: آسیب حوزه خانواده خیلی جدی است. بخاطر تغییر ساختار خانواده، بحرانی ترین کانون که دچار می‌شود، خانواده است. نوجوان بسوی گروه‌های مرجع می‌رود. الگو یک امر متکثر است چون امری قلبی است نه عقلی. نوجوان گرایش به گروه مرجع دارد و در مواجه با نوجوان یکی تعریف گروه مرجع است.
خادمی تاکید کرد: مدیران کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد باید در دوران گذار نوجوانان کارهای زیر بنایی تعریف کنند و به سمت ارتباط گیری و تعامل بروند.
حجةالاسلام سعید روحانی، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان قم نیز در این مراسم گفت: این دوره تکه ای از برنامه کلی ستاد قم است. برنامه ای که از ۱۳ سال پیش شروع شده است. برنامه با ایجاد تشکیلات در مساجد شروع گردید، بعد شبکه فرهنگی بین مساجد ایجاد گردید و این شبکه را توانمند کردیم و وارد عرصه اجتماعی شدیم، این توانمندی ادامه دارد و قطع نمی‌شود.
وی تاکید کرد: ما انتظار داریم بعد از این دوره ها، مدیریت فرهنگی کانون‌ها به روز باشند و تشکیلات مساجد را توانمند نگه دارند، دست از کار تشکیلاتی برندارند و کادر یازی همیشه ادامه داشته باشد، برنامه ریزی بلند مدت داشته باشند و دست از تقویت شبکه فرهنگی برندارند، ارتباط مستمر با ستاد استان داشته باشند و ارتباط با دیگر ارکان مسجد برقرار شود، از تمام ظرفیت منطقه و محله استفاده گردد و همچنین آمادگی جلسات فکری ستاد استان را داشته باشند و در برنامه های استانی دخیل باشند.
حجةالاسلام روحانی عنوان داشت: در دوره آفاق اندیشه ۷ که مخصوص مسئولان کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان قم بود از هر مسجد و آنکسی که برنامه ریزی فرهنگی را انجام می‌دهد حق شرکت داشت. این دوره به مدت ۴ روز در مشهد مقدس برگزار شد که در ۱۲ همایش پیرامون مباحث مدیریت فرهنگی، مسائل جوانان و نوجوانان، مبانی انقلاب و اندیشه های امامین انقلاب و جهاد تببین و بیانیه گام دوم انقلاب مباحثی ارائه گردید و حدود ۲۰۰ نفر در این دوره شرکت داشتند.
ایشان با بیان اینکه این دومین دوره است که در مشهد برگزار می‌شود، تصریح کرد: به جزء دوره آفاق اندیشه که هفت بار برگزار شده، دوره‌ های دیگری مانند سفیران هدایت و سراج برای مدیران کانون‌ها و همچنین دوره جوانه های انتظار ویژه اعضا به تعداد زیاد نیز توسط ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان قم برگزار شده است.
مدیر هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان قم گفت: ما در برگزاری دوره های در قم از اساتید خوبی استفاده می‌کنیم و نیاز است برخی مباحث از اساتید دیگر شهرهای کشور استفاده شود. دلیل انتخاب شهر مشهد برای برگزاری این دوره، علاوه بر استفاده از فضای معنوی مشهد مقدس، استفاده از ظرفیت فرهنگی و آموزشی این شهر بود.
 
 
/ علی گلستانی
کد خبرنگار : ۱۳۹۹۰۱
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر