معاون استانداری خراسان رضوی بیان کرد:
اشتغال و حمایت از مرزنشینان باعث امنیت مرزی میگردد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر حمایت از مرزنشینان در راستای پیشگیری از قاچاق کالا و ارز عنوان کرد: ساکنین مناطق مرزی ما محروم هستند، اشتغال مرزنشینان آنها را مرزبان میکند و امنیت را به ارمغان میآورد.
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ امیر محمد پرهام فر، مدیر کل دفتر پیشگیری از قاچاق کالا و ارز در مراسم افتتاحیه همایش منطقه ای تببین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در محل هتل پردیسان مشهد برگزار شد، گفت: قبلا مبارزه با قاچاق دلیل آن، کم شدن درآمدهای دولت بود، اما اکنون قاچاق این تعریف را ندارد و درآمد آن به چشم نمیآید. وی افزود: قاچاق در حال حاضر مهمترین و بدترین آسیب را به اقتصاد میزند و برآشفتگی آمار و اطلاعات اقتصادی را به بار میآورد. آمار در بخشهای مصرف، واردات و صادرات را مخدوش مینماید. نیازهای جامعه از محلی تامین میشود که نمیدانیم چه میزان است.
پرهام فر ادامه داد: آسیب دوم تاراج منابع و منافع ملی است. یارانههای کالاهای اساسی و حامل های انرژی هرز میشوند. آسیب سوم، تضعیف رقابت است که با قاچاق عملا رقابت تولید ملی سلب میگردد. و آسیب دیگر، قاچاق سلامت و ایمنی ندارد و کنترل صورت نمیگیرد لذا به جامعه آسیب میزند.
مدیر کل دفتر پیشگیری از قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: اگر این آسیب ها برای ما تبیین شود آنگاه وظایف خود را میدانیم. هدف این نشست ها صرفا آشنایی با قانون نیست، بلکه باید مبارزه با قاچاق اولویت کشور شود. قاچاق بر تمام شئون زندگی تاثیر دارد. مشکل در قاچاق کولهبری نیست، مشکل قاچاق سازمان یافته و توسط یقه سفیدهاست که اتفاق میافتد.
امیر محمد پرهام فر تصریح کرد: وقتی از قاچاق سازمان یافته صحبت میکنیم آنی است که در سامانه ها اتفاق میافتد. سامانه ها هیچ وقت جای انسان را نمیگیرند، بلکه خطاهای انسانی را کاهش میدهند. سامانه لازم است اما قطعا کافی نیست.
سید هادی طباطبائی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی نیز در اولین همایش تبیین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: مبارزه با قاچاق کالا باید با هدف تولید باشد. اگر از تولید میخواهیم دفاع کنیم باید راه قاچاق را ببندیم. قاچاق ضربه به تولید میزند و اشتغال را میگیرد.
وی ادامه داد: صنعت ما، صنعت نوپایی است و اگر نتوانیم از آن حمایت کنیم، ضربه میخوریم. زنجیره صنعت از تولید تا فروش است. بسیاری از کالاهای ما مشکل فروش دارند، چون قابلیت رقابت با شرکتهای بزرگ جهانی ندارند.
معاون استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: قاچاق در استان ما شاخصه های خود را دارد. عمده قاچاق ما مواد سوختی است. ما باید وضعیت معیشتی مرزنشینان را تغییر دهیم. مناطق مرزی ما محروم هستند. برای حمایت از تولید باید از آنها حمایت شود، که در آن صورت مرزنشینان مان، مرزبانان ما خواهند شد.
طباطبائی با اشاره به اینکه در ۹ ماهه امسال ۷ هزار و ۶۴۱ میلیارد ارزش کالای قاچاق در استان بوده است، بیان کرد: روزانه ۴۰ اتوبوس از مرز دوغارون اتباع را به کشور افغانستان جابجا میکند که همراه آن سوخت نیز از کشور خارج میگردد. ما نیاز به انسداد مرز داریم اما مهمتر از آن نیاز به اشتغال مرزنشینان داریم.
حسین دشتبان، دبیر کمیسیون هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی نیز بیان کرد: برگزاری اینگونه همایش ها در اطلاع رسانی میتواند مثمر ثمر باشد. آگهی بخشی آهاد جامعه بر قوانین و مقررات وظیفه ماست. رفع موانع باید صورت بگیرد و یک اتاق شیشه ای را رقم بزنیم، تا مخاطرات را کمتر کنیم.
وی افزود: این همایش اولین همایش منطقه ای است که با حضور مسئولین اجرائی، فرمانداران خراسان رضوی و اعضای کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، سمنان، گلستان به مدت ۲ روز در مشهد برگزار میشود. هدف از این همایش تببین قانون و اصلاحات، مبارزه با قاچاق کالا و ارز با نگاه پیشگیرانه است.
- سمانه جعفری
کد خبرنگاری: ۱۴۰۰۱۰۸