@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی: مشهد بارانداز آسیب‌های اجتماعی کشور است

جستجو
۱۴۰۱/۱۰/۱۲ دوشنبه
(0)
(0)
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی: مشهد بارانداز آسیب‌های اجتماعی کشور است
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی: مشهد بارانداز آسیب‌های اجتماعی کشور است

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی:

مشهد بارانداز آسیب‌های اجتماعی کشور است

 
 
 
 
 
 
 
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: مشهد بخاطر وضعیت ویژه‌ ای که دارد، بارانداز آسیب‌های اجتماعی کشور است. ۶۵ درصد کودکان کار و خیابانی ساماندهی شده، اتباع افغانستان هستند. ۱۳ دستگاه در ساماندهی وظیفه دارند. اگه مسئله کودکان کار اتباع حل شود، مشکل کودکان کار و خیابانی مشهد حل خواهد شد.
 
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ مسعود فیروزی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در حاشیه تور خبری بازدید از دو مرکز تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی برگزار شد، گفت: مسئله آسیب‌های اجتماعی دغدغه تمام فعالان حوزه اجتماعی و حوزه قضایی است. موضوع اعتیاد نه موضوع جدید و نه موضوع شهر و کشور ماست، اعتیاد مسئله جهانی است. مافیای جهانی حاضر نیست از پر سردترین تجارت جهانی بگذرد.
وی ادامه داد: استان خراسان رضوی به دلیل شرایط ویژه همسایگی با دو کشور وافغانستان و پاکستان، ۳۳ شهرستان، جمعیت ۷ میلیونی استان، ۳/۵ میلیونی شهر مشهد و ۱/۵ میلیونی حاشیه شهر، در حوزه کارتن خوابی و معتادین متجاهر مسئله جدی تری دارد. زنجیره آسیب های اجتماعی زنجیره پیوسته هستند که به یکدیگر مرتبط خواهند بود.
فیروزی اظهار کرد: در سراسر استان ۲۶ مرکز کمپ اعتیاد اجباری معروف به ماده ۱۶ فعالیت می‌کنند. حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ نفر در این مراکز نگهداری می‌شوند که ۵۰۰ نفر آنها را زنان تشکیل می‌دهند. بر اساس آمار سال ۱۴۰۰ مراکز ماده ۱۶، تحصیلات ۱۲ درصد بیسواد، ۳۳ درصد ابتدایی، ۳۴ درصد سیکل، ۱۹ درصد دیپلم و ۲ درصد دانشگاهی بوده است. یعنی ۸۰ درصد آنها تحصیلات زیر دیپلم داشته اند. همچنین ۳۰ درصد معتادین متجاهر جمع آوری شده، بومی، ۷۰ درصد غیر بومی و حدود ۴۰۰ نفر اتباع هستند.
وی تصریح کرد: بر خلاف آنکه علت آسیب‌های اجتماعی را بیکاری می‌دانند، ۱۹ درصد این افراد بیکار و ۸۱ درصد شغل داشته اند. ۳۰ درصد آنها مواد سنتی و ۷۰ درصد مواد مخدر صنعتی یا ادغام آن دو استفاده می‌کردند.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه، ۵۵ درصد معتادین متجاهر کارگر ماهر هستند، عنوان کرد: به جهت اشتعال افراد بهبود یافته، افرادی که یکسال از پاکی آنها گذشته باشد، تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه با بازپرداخت ۷ ساله داده می‌شود که امسال ۶۰۰ نفر موفق به دریافت آن شده‌اند.
فیروزی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر مقوله جنگ فرهنگی دشمن متذکر شد: یک جنگ تمام عیار فرهنگی بر ما تحمیل شده است و ما آسیب دیده و زخم خورده این جنگ ناجوانمردانه هستیم. باید در حوزه فرهنگ سازی آسیب‌های اجتماعی کار بیشتری شود. نوع نگاه افراد تغییر یابد و خیرین به کمک حوزه آسیب دیدگان اجتماعی وارد شوند.
احمد یساقی، نماینده دادستان در کمپ‌های معتادین متجاهر نیز بیان کرد: سوداگری مواد مخدر یک مسئله پیچیده جهانی است که درآمد پر سود آن، باعث شده راه حل مبارزه با آن به سادگی ممکن نباشد. اعتیاد به دنبال خود مسائل مختلفی برای فرد، جامعه، خانواده به بار می‌آورد.‌ برای حل این معضل یک دستگاه به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد و نیاز به بسیج همگانی است. که در قوانین نیز پیش‌بینی شده و محوریت آن با بهزیستی، دستگاه قضایی و شورای هماهنگی مواد مخدر خواهد بود.
وی افزود: فرد معتاد، بیمار تلقی می‌شود که قانون این فرد را مکلف کرده تا خود را درمان کند، اما اگر به بیرون بروز کند قانون تجاهر به اعتیاد را جرم تلقی می‌کند. سوء رفتار را دستگاه قضا تشخیص می‌دهد و به کمپ ها معرفی می‌شوند. طبق قانون ۳ تا ۶ ماه در این مراکز درمان فیزیکی، درمان روحی و مشاوره اقدام می‌شود، ولی مهمترین مورد مراقبت بعد از خروج است.
یساقی ادامه داد: با همکاری دستگاه‌های مختلف، قرارگاه توانمندسازی و مراقبت بعد از خروج معتادین تشکیل شد تا حساسیت و اهمیت آن محرز گردد. هدف این قرارگاه این است تا اقدامات مثبت بتوانیم برداریم و از چرخه باطل خروج و برگشت دوباره به کمپ معتادین جلوگیری شود.
 
شایان ذکر در این تور رسانه‌ای، که به همت بهزیستی استان برگزار شد، خبرنگاران حوزه اجتماعی خراسان رضوی از موسسه نگهداری معلولین ذهنی بی سرپرست شهید بهشتی مشهد ( بوستان شکوه مهر) و مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب حسن آباد ( اردوگاه معتادین متجاهر) بازدید و با روند آموزش، توانمندی، درمان و اشتغال در دو مرکز آشنا شدند.
محمد هادی اشرافی، مدیر عامل موسسه شکوه مهر در جریان بازدید از موسسه شهید بهشتی گفت: موسسه شکوه مهر در سطح ایران فعالیت می‌کند و در مشهد ۱۴ مرکز داریم. موسسه شهید بهشتی یکی از مراکز ماست که معلولان کم توان ذهنی متوسط در آن نگهداری می‌شوند. معمولا تنها برای بچه‌های آموزش‌پذیر کلاس‌های آموزشی برگزار می‌ شود اما موسسه ما برای تمام بچه‌ها کلاس آموزش دارد و آموزش‌های خودیاری، انجام کارهای شخصی و آموزش‌های فنی حرفه‌ای ارائه می‌شود.
وی با بیان اینکه؛ ما واحد پیگیری پس از ترخیص داریم که بعد از ۱۸ سالگی پبگیر احوال نوجوانان ترخیص شده است، افزود: در مشهد ۴۰۰ کودک بی‌سرپرست در مراکز ما به صورت شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند که ۱۷۰ نفر سالم و بقیه کم‌توان ذهنی هستند. ۲ هزار بچه خارج از مراکز ما سرویس‌دهی می‌شوند. ۱۷۵ نفر را مستقل کرده‌ایم. ۵۰ درصد همکارانمان، دختران، پسران، عروس‌ها و دامادهای خودمان هستند.
اشرافی با تاکید بر اینکه اکثر هزینه های عمرانی و هزینه های جاری توسط هیات امناء و خیرین تامین می‌شود، تاکید کرد: در حال ساخت بزرگترین مرکز ضایعه‌های نخاعی کشور هستیم و امیدواریم دو سال آینده به بهره‌برداری برسانیم.
 
 
 
- سمانه جعفری
کد خبرنگاری: ۱۴۰۰۱۰۸
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر