تحول در شهرداری منطقه ثامن مشهد با هشت رویکرد
شهردار منطقه ثامن عنوان کرد: به جهت تحول در منطقه ثامن هشت رویکرد مد نطر مدیریت شهری این منطقه است که تا پایان سال از هر رویکرد یک یا دو پروژه کلنگ زنی یا افتتاح میشود و در سال آینده این سهم بیشتر خواهد شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ ساسان نورین مقدم در نشست خبری با اصحاب رسانه که در ادامه نشست های روایت شهر برگزار شد، گفت: در طرح بازنگری منطقه ثامن، رعایت دقیق تذکرات مقام معظم رهبری، رعایت بند نهم سیاستهای کلان، استمرار هویت معنوی در بافت پیرامون حرم و ایجاد زمینه حضور و اسکان زائران کم درآمد لحاظ شده است.
شهردار منطقه ثامن تاکید کرد: خط قرمز ما، سیما و منظر حریم رضوی است. بر اساس مذاکرات در ساخت و سازها باید خط آسمان لحاظ گردد و پس زمینه آنها باید گنبد حرم باشد. افق ساکنین ۵۰ هزار نفر است که تاکنون حدود ۱۶ هزار نفر ساکن شدهاند.
وی ادامه داد: از موارد دیگر مورد تاکید در این طرح، حمایت از جمعیت مجاور باقیمانده، حمایت از محلات پیرامون، حفظ و جایگاه بافت تاریخی و فرهنگی، ایجاد احیاء بافت تاریخی و ایجاد مشارکت مردم در بهسازی بافت و رعایت حقوق مکتسبه بوده است. طرح حریم رضوی با نگاه آینده نگرانه به نیازهای زائرین و مجاورین در شهرداری مشهد قرار گرفت. این طرح در افق ۱۰ ساله از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۰ خواهد بود.
نورین مقدم با اشاره به اینکه از ۱۲ هزار پلاک که قبل وجود داشت، ۶ هزار پلاک تملک شد، اظهار کرد: از مواردی که مورد تاکید بود، ایجاد عدالت فضای در حوزه اقامتی از طریق ۲ برابری کاربری اقامتی متناسب با توان زائران کم درآمد بود. گونههای اقامتی این منطقه شامل ۳ گونه، مسکونی خانه مسافر، زائر سرا و حسینیه و اقامتی هتل ها است.
شهردار منطقه ثامن بیان کرد: برای تحول در منطقه، ۸ رویکرد مد نطر است. حفظ و احیاء میراث فرهنگی در حریم رضوی، تقویت اقامت و سکونت در حریم رضوی، گسترش خدمات عمومی و ایمنی، توسعه اماکن مذهبی، گسترش فضاهای سبز، مدیریت حمل و نقل و دسترس پذیری و گسترش مجتمع های بهداشتی رویکردهای مدیریت شهرداری ثامن خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه طبق قانون شهرداری ها مجبور به اجرای طرح ها هستند، تصریح کرد: تا کنون ۴ طرح برای حریم رضوی تهیه شده است و چون ما مجری هستیم آخرین طرح مورد تاکید است و آن را اجرا خواهیم کرد. در طرح جدید موسوم به طرح دانشگاه تهران، در خصوص حقوق مکتسبه طرح تاش برای ۱۰۰ پروژه دعوت نامه ارسال شد که در این خصوص ۱۰ پروژه گفتگو نکردند یا اینکه منجر به مذاکرات نگردید.
ساسان نورین مقدم عنوان کرد: اقدامات که با مشارکت مردم اتفاق افتاده است برای ما مهم است که به پایان برسانیم. برای پروزه های جدید نیز با حفظ مالکیت است. مدل سرمایه گداری ما اینگونه است که زمین توسط مالک و پروانه و وام از طرف ما خواهد بود تا صاحبان حق در این منطقه حفظ شود. آنچه در این منطقه هست بخش خصولتی است که توان مالی و مدیریتی دارند و تمایل به سرمایه گذاری در منطقه را دارند و غالبا ۹۰ درصد سرمایه گذاران این افرادند.
شهردار منطقه ثامن گفت: تراکم در منطقه ثامن ۳۰۰ بوده است اما برخی با تراکم ۸۰۰ پروانه گرفته اند. آنچه مجوز صادر شده است ناگزیر به نزدیکی آنها هستیم. ساختمانهاي نا ایمن منطقه دو دستهاند، ساختمان های نا ایمنی که قبلا وجود داشته که تاسیسات خود ساختمان نا ایمن است و به روز نشده است و دسته دیگر ساختمانهاي در حال ساخت و در حال گرفتن پایان کارند اما ایمنی ندارند.
وی اشاره کرد: هسته مرکزی مشهد که نوغان قدیم بوده است، بافت تاریخی است که چالش اصلی ما است. بیشترین بافت فرسوده، آثار تاریخی ارزشمند و آثار ارزشمند در شهرداری ثامن قرار دارد. در این منطقه حدود ۱۳۰ اثر ارزشمند و ۳۰ اثر تاریخی ارزشمند داریم. همچنین تخریب و جایگزینی مساجد منطقه با توافق اداره اوقاف انجام گرفته است. در ره باغ حضرت زهرا(س) مسجد امام خمینی (ره) در قبال مساجد تخریبی ساخته شده است.
نورین مقدم در خصوص ساخته شدن دوباره مسجد هفت در و افتتاح آن در پایان سال، نیز بیان کرد: در توسعه اماکن مذهبی هر چه کار کنیم جای دوری نمیرود. در حوزه میراث فرهنگی کارهای خوبی شده است اما میراث معنوی دیده نمیشوند. آداب و سنن ابن منطقه برای ما خیلی مهم است. قبلا در منطقه مراسمات مذهبی مختلفی توسط اقوام کشور برگزار میشده است که اکنون کمرنگ یا از بین رفته است.