@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی خبر داد: بنیاد پژوهش‌ها به پژوهشگاه ارتقاء می‌یابد

جستجو
۱۴۰۱/۹/۲۰ یکشنبه
(0)
(0)
مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی خبر داد: بنیاد پژوهش‌ها به پژوهشگاه ارتقاء می‌یابد
مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی خبر داد: بنیاد پژوهش‌ها به پژوهشگاه ارتقاء می‌یابد

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی خبر داد:

بنیاد پژوهش‌ها به پژوهشگاه ارتقاء می‌یابد

 
 
 
 
 
 
مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی گفت: ابلاغ پژوهشگاه رسمی کشور با سه پژوهشکده در شورای انقلاب فرهنگی تصویب و توسط ریاست جمهوری ابلاغ شد. در اساسنامه بنیاد به پژوهشگاه تغییر پیدا کرده است. با این ابلاغ، اسم بنیاد حفظ می‌شود اما جایگاه آن به پژوهشگاه ارتقاء پیدا می‌کند.
 
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ احد فرامرز قراملکی در نشست خبری هفته پژوهش که در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی برگزار گردید، گفت: همانگونه که شرکت های کسب و کار سال مالی دارند، بهتر است هفته پژوهش را سال پژوهشی بنامیم و فعالیت آنها را به نقد بگذاریم. سازمان علمی بر اساس سیاست‌های کلان آستان قدس رضوی راهبردهای علمی را دارد و به دنبال مرجعیت علمی است.
وی افزود: بنیاد در سال پژوهشی گذشته هزار و ۹۷۰ اقدام پژوهشی صورت داده است. ۱۱۰ طرح پژوهشی، ۳۰۲ محصول مکتوب، ۸۷۸ راهنمایی و حمایت از پایان‌نامه ها، ۲۱۹ نشست علمی، ۷۱ دستاورد غیر مکتوب، ۳۲۰ برنامه توانمندسازی نوجوانان و ۴۰ هزار نفر ساعت آموزش خدمت از جمله فعالیت ها بوده است.
قراملکی با اشاره به اینکه آستان قدس رضوی سه بازو رسمی در آموزش عالی دارد، بیان کرد: دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و پژوهشگاه علمی رضوی سه بازو هستند. در بنیاد پزوهش ها ۶ هیات اندیشه ورز تاسیس کرده‌ایم. با شعار " هر نمایشگاه یک پایگاه علمی برای آستان قدس رضوی" در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور شرکت می‌کنیم. ۲۱ کرسی ترویجی برگزار و هر هفته یک نشست علمی داشتیم.
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی تاکید کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی با استفاده از ظرفیت علمی و مبانی، وارد مسائل جدید و به روز شده است و با مشارکت تمام موسسات علمی و فرهنگی به مسائل امروز و فردایی جهان اسلام توجه خاص دارد.
احد فرامرز قراملکی با بیان اینکه جذب پژوهش‌های تحقیقاتی برای ما حیاتی است، عنوان کرد: در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به درخواست مجلس شورای اسلامی و معاونت سلامت خانواده ریاست جمهوری طرح پژوهشی انجام داده است و همچنین چندین قرارداد پژوهشی با آستان قدس رضوی داشته‌ایم. همچنین سند ملی زیارت که پیشنهاد تولیت به رئیس جمهور بود، کمیته‌ای تشکیل شده است که دبیری آن با بنیاد پژوهش‌ها است، جلساتی شکل گرفته اما پیشرفت زیادی ندارد.
حجةالاسلام سید جلال حسینی، ریاست سازمان کتابخانه‌ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در این نشست بیان کرد: وظیفه ما زمینه سازی برای پژوهش است.‌ برای اولین بار مرکز رصد آستان قدس در مرکز کتابخانه‌ها راه‌اندازی می‌شود. بانک اطلاعات علمی ایجاد خواهد شد و پایگاه‌های تحقیقی به روزرسانی یا ایجاد می‌شود. همچنین بخش آستان شناسی راه‌اندازی خواهد شد.
حجةالاسلام حسینی با اشاره به اینکه امکان ۱۷۰ میلیون منبع برای محققان فراهم شده است، اظهار کرد: سازمان کتابخانه‌ها آستان قدس بزرگترین مرکز مطالعاتی کشور است که ۱۴ هزار و ۳۱۵ نفر عضو از ۱۱ کشور جهان دارد. ۳ هزار و ۱۷۰ تولید علمی داشته اند.
مرتضی رجوعی، ریاست دانشگاه بین‌المللی امام رضا( ع) نیز گفت: ۶ اقدام مهم پژوهشی در دانشگاه صورت گرفته است که این اقدامات با همکاری بنیاد موقوفات رضوی، وزارت دفاع، سپاه امام رضا(ع)، بسیج کل کشور انجام شد.
وی افزود: در سال آینده جشنواره خلاق فرهنگی عالم آل محمد را برگزار می‌کنیم. ما قصد داریم طرح های سال قبل را ارتقاء و توسعه دهیم. همچنین حمایت از پایان‌نامه های تقاضا محور و برگزاری دوره‌های تخصیصی ارتقاء مهارتی را داریم.
حجةالاسلام محمد امامی، سرپرست دانشگاه علوم اسلامی رضوی نیز در این نشست عنوان کرد: ما تنها دانشگاه حوزوی در کل کشور هستیم. در این دانشگاه هم تمام برنامه ها و دروس دانشگاهی و هم تمام برنامه های حوزوی تدریس و اجرا می‌شود و دانش آموختگان این دانشگاه طلبه دانشجو هستند.
وی ادامه داد: در سال گذشته در راستای پاسخ به نیازهای جامعه سیاست و رویکرد جدیدی به تصویب رسید. یکی از آنها ارتقاء سرانه علمی اساتید و هیات علمی بود و دیگری مسلط کردن دانشجویان به دانش بازار کار است.
سید محمد صادق علی پرست، ریاست بنیاد فرهنگی رضوی نیز اظهار کرد: مدارس امام رضا شامل ۱۹ مدرسه است، ۱۵ مدرسه فیزیکی داریم که دو مدرسه در شهرستان چناران و سرخس و مابقی در مشهد واقع شده‌اند که بیش از ۷ هزار و ۲۰۰ دانش آموز را تحت پوشش قرار می‌دهند.
وی افزود: در حوزه پژوهش فعالیت های متنوع صورت گرفته است. ما به عنوان اولین مجموعه آموزشی، پژوهش سرای اختصاصی داریم و بزرگترین رصدخانه دانش آموزی در شرق کشور هستیم. مدارس ما به دو گروه حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار خدمت می‌دهند.
علی پرست با بیان اینکه هدف مدارس امام رضا(ع) کادر سازی برای نظام و تربیت افراد فرهیخته برای حکمرانی است، گفت: تولید محتوا با روش های روزآمد و غنی سازی مدرسه با محتواهای آموزشی، پژوهشی، فنی، مهارتی و تربیتی از برنامه ها است. در حال ارتباط گیری با مراکز علمی دنیا هستیم و سمینارهای مشترک داریم.
ریاست بنیاد فرهنگی رضوی تصریح کرد: ۳۲۰ برنامه ویژه توانمند سازی ویژه ۱۱۰ هزار مخاطب برگزار شد و مدرسه کارآفرین شکل گرفته است. رویداد کارآفرینی در قالب همایش انجام تا دانش آموزان با چرخه تولید شونند. جشنواره ایده تا عمل با هدف تجاری سازی، اجرای طرح واقفان پژوهش از دیگر فعالیت ها در مدارس امام رضا (ع) است. همچنین رویکرد مدارس مسائل محوری بوده که روش جدید در سبک آموزشی در دنیا است.
 
 
 
 
- سمانه جعفری
کد خبرنگار: ۱۴۰۰۱۰۸
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر