گرامیداشت هفته کارآفرینی با ۱۱۱ برنامه در خراسان رضوی
مدیر کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی از برگزاری ۱۱۱ برنامه در سطح استان خراسان رضوی، شامل ۳۵ برنامه در فضای مجازي و ۲ برنامه حضوری مجازی توسط ستاد مرکزی، ۳۵ برنامه حضوری در مشهد و ۳۷ برنامه در شهرستانها، در گرامیداشت هفته جهانی کارآفرینی خبر داد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محمد امین بابائی در نشست خبری هفته جهانی کارآفرینی که از ۲۳ تا ۳۰ آبان برگزار میشود، گفت: برنامه های هفته کارآفرینی حدود ۶ سال است که در تقویم وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی قرار گرفته و اکنون نهادینه شده است.
وی افزود: بعد از چندین سال مراکز نوآوری در سطح استان بوجود آمدند. اکنون کارخانه نوآوری شهرداری، ساختمان پست بانک، دانشگاههای مختلف پای کار آمده اند و بصورت ویژه در حوزه کارآفرینی کار میکنند. مراکز رشد و پارک علم و فناوری راهاندازی شده که ظرفیت خوبی برای استان است. خوشبختانه توانستیم شهرستانها را نیز درگیر کنیم و الان ۸ شهرستان پای کار هستند.
مدیر کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی عنوان کرد: بر اساس تحقیقات ۷۴ درصد کسب و کارها در یک سال اول، منجر به شکست میشوند. برای جلوگیری از آن مرکز مشاوره کارآفرینی راهاندازی شده است. اکنون تعداد ۹۴ مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی در سطح استان داریم که ۱۳ مرکز در ۷ ماهه امسال مجوز گرفته اند.
وی تاکید کرد: توصیه ما این است هر کسب و کار باید یک طرح توجیهی بنویسد و مکان نمایی آن انجام شود. یکی از جاهایی که میتوانند کمک کنند همان مراکز مشاوره هستند. همچنین مراکز شتابدهنده کوتاه کردن مسیر راهاندازی کسب و کار و کمک برای فضای اشتراکی را میتوانند انجام میدهند. اکنون ۳۵ شتابدهنده در سطح استان مستقرند. چالش ما این است اکثر آنها در مشهد هستند.
مدیر کل کار خراسان رضوی با اشاره به اینکه؛ ما سعی داریم مراکز شتابدهنده و مشاوره را در سطح روستاهایی که مرکزیت دارند، هدایت کنیم، افزود: در فضاهای اشتراکی کسانی که نمیتوانند یک فضای اختصاصی داشته باشند در این فضاها مستقر میشوند. با تفاهمنامه با اداره کل صمت، جهت توسعه فضای کار اشتراکی، سعی داریم این فضاها را در صنعت ایجاد کنیم.
محمد امین بابائی با بیان اینکه صنایع باید زایشی باشند و از دل خود صنعت متخصص تربیت نمایند، تصریح کرد: اکثر کسب و کارهای استان ما خصوصی است، اما از دانش خوب دانشگاهی دور هستند. ما نیاز به فضاهایی برای ارتباط کارآفرینان با مراکز دانشگاهی داریم. امروز دانشگاهها به سمت نسل ۴ رفتهاند و در قبال جامعه مسئولیت دارند.
وی ادامه داد: ارتباط صنعت و دانشگاه با مدلهای قبل میسر نیست. دیوار صنعت و دیوار دانشگاه باید برداشته شود. کارآفرینان باید به سمت کارآفرینی اجتماعی روند. مدل آنها درآمد صرف نباشد که یکی از آن مدلها، مدل تعاونی میتواند باشد. در تعاونیها، تولید درآمد و تولید ثروت داریم اما انباشت سرمایه نداریم.
مدیر کل تعاون خراسان رضوی با بیان اینکه مشکل امروز، نگاه سرمایه داری است، اظهار کرد: مدل اقتصادی که دنیا دنبال دیدن آن بود، اقتصاد مقاومتی است که ۵ اصل دارد و حلقه اتصال آن اصول بخش تعاون است. برای فعالیت نوآورانه در بخش تعاون مرکز " منتا " راهاندازی شده که مرکز نوآوری بخش تعاونی است.
وی با اشاره به سامانه رصد که میزان اشتغال ایجاد شده در سال جاری است، گفت: نزدیک ۴۸ هزار نفر در سامانه رصد ثبت شده که رتبه سوم از لحاظ تعداد است. در این سامانه اشتغال ایجاد شده در سال ۱۴۰۱ ثبت میشود. اگر اشتغال در سال قبل باشد از سامانه حذف خواهد شد. این اشتغال در مراحل مختلف کنترل و استعلام میگردد.
مدیر کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی عنوان کرد: نرخ بیکاری استان در تابستان امسال نسبت به تابستان سال قبل، ۳ دهم درصد کاهش، نرخ مشارکت ۲/۱ افزایش، نرخ شاغلین در بخش کشاورزی ۳/۷ درصد کاهش، در خدمات ۲/۷ درصد افزایش و در بخش صنعت ۱ درصد افزایش داشته است.
محمد امین بابائی تاکید کرد: جشنواره امتنان با رویکرد تجلیل از کارگران نمونه، گروههای کارگری نمونه و واحدهای نمونه برگزار میگردد. مهلت ثبت نام از ۱۰ آبان شروع شده و تا اول آذر ماه ادامه دارد که احتمال تمدید آن به مدت ۱۰ روز وجود دارد. امیدواریم در مهلت باقی مانده شاهد ثبت نام نخبگان و واحدهای نمونه در این جشنواره باشیم.