@mashhadrokhdad
رئیس بیمارستان پیوند اعضای منتصریه:
اهدای عضو مصادیق رشد و بالندگی جامعه است
رئیس بیمارستان منتصریه مشهد گفت: روز ملی اهدای عضو به عنوان یک سنبل و نماد فرهنگی نامگذاری شده است. این عنوان به عنوان یکی از مصادیق رشد و بالندگی اجتماع است و هر چه ایثار و اهدای عضو در هر جامعه رشد یافته تر باشد، رشد فرهنگی بالاتر خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ دکتر محسن علی اکبریان در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز اهدای عضو در بیمارستان منتصریه مشهد برگزار شد گفت: ۳۱ اردیبهشت ماه با توجه به فتوای امام انقلاب به عنوان روز اهدای عضو انتخاب شده است. روز ملی اهدای عضو به عنوان یک سنبل و نماد فرهنگی است. در کشورهای اروپایی کمتر خانوادهای هست که رضایت به اهدا ندهد وقتی عزیزشان دچار مرگ مغزی شود. هر چند اهدای عضو در جامعه ما افزایش یافته اما تا سطح مطلوب فاصله داریم. فرهنگ اهدای عضو باید در جامعه کار شود که منافع آن برای خود جامعه است.
دکتر علی اکبریان در خصوص بیمارستان منتصریه نیز گفت: بیمارستان در سال ۱۳۹۰ به عنوان بیمارستان فوق تخصصی پیوند و دیالیز شروع بکار کرد. بیمارستان بزرگترین بیمارستان پیوند استان و در کشور بینظیر است که پیوندهای کلیه، کبد، مغز استخوان و پانکراس در آن انجام میشود. همچنین برخی اعضا اهدای، برداشت و برای پیوند به دیگر مراکز پیوند مشهد و کشور فرستاده میشود.
رئیس بیمارستان پیوند اعضاء منتصریه بیان کرد: از شروع پیوند کبد بیمارستان در سال ۹۲، که ۵۹ مورد بود در سال گذشته به ۹۰ مورد در سال رسید. با این رشد بیمارستان میتواند بطور کامل بیماران شرق کشور نیازمند به پیوند کبد را خدمت رسانی نماید.
علی اکبریان با بیان اینکه ۱۰۰ درصد پیوند کبد در مشهد از مرگ مغزی است، افزود: این بیمارستان فوق تخصصی که اختصاصی پیوند کار میکند خدمات خیلی خوبی انجام داده و بزرگترین در شرق کشور است. در قبل پیوندهای کلیه از اهدا کننده زنده انجام میشد اما اکنون ۹۰ درصد اهدا از مرگ مغزی است.
ایشان تاکید کرد: فرآیند بررسی و تائید مرگ مغزی پیچیده و زمانبر است. در مرگ مغزی، سلولهای مرده هستند. برای اینکه ۱۰۰ درصد مرگ مغزی تائید شود، ابتدا در آی سی یو توسط پزشک تائید میشود. بعد توسط ۴ متخصص در ۴ رشته جداگانه ویزیت و آزمایشات متوالی انجام و مرگ مغزی تائید میگردد، در آخر نیز پزشک قانونی که نماینده قوه قضائیه هستند باید تائید کند. اگر هر جایی کوچکترین شکی باشد عمل انجام نمیشود.
دکتر ابراهیم خالقی، مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان منتصربه نیز در این نشست گفت: در سال ۱۳۸۰ دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تهران و شیراز شروع به انجام عمل پیوند اعضاء نمودند. از سال ۸۰ که فقط ۳ مورد اهدا داشتیم، در سال ۱۴۰۰ به ۱۳۱ مورد رسید که بزرگترین اهدا در تاریخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
وی با اشاره به اینکه معمولا در هر مرگ مغزی، اعضاء به ۵ نفر اهدا انجام میشود، افزود: از سال ۸۰ تا ۱۴۰۱ تعداد هزار و ۱۹۴ مرگ مغزی در کشور داشتیم که ۵ هزار و ۱۰۰ نفر عضو گرفته اند. در بیمارستان منتصریه ۶۸۴ نفر عضو گرفته اند که ۹۰ مورد پیوند کبد، ۹۷ پیوند کلیه، ۲۳۲ قرنیه، ۲۱۵ پوست، ۱۸ پیوند قلب و ۷ پیوند پانکراس داشتیم و چند مورد نیز برای پیوند به شیراز ارسال شده است. امسال نیز تاکنون ۲۷ مرگ مغزی داشتیم که اعضای این افراد به ۱۱۴ نفر اهدا شده است.
دکتر خالقی عنوان کرد: ۱۳ علت در عدم رضایت خانواده ها در اهدای عضو وجود دارد که اولین و شایعترین آنها، عدم باور مرگ مغزی است. علت بعدی اعتقادات قوم و قبیله ای و مذهبی است. اعتقاد به معجزه و عدم اعتقاد به رایگان بودن پیوند از دیگر علت ها هستند.
دکتر حسین غنچه، مدیر بیمارستان منتصریه نیز اظهار داشت: پیوند اعضاء یک حرکت جمعی است. سازمانهای مختلفی دیگری نیز در این عمل نقش دارند. پیوند اعضاء یک عمل جراحی پرهزینه است و این هزینه ها در کشور ما اوسط دولت پرداخت میشود و پیوند برای اهدا کننده و پیوند شونده رایگان است. بیماران بخش پیوند درگیر مسائل مالی و حاشیه نیستند، برخی هزینه ها قبل و بعد از عمل رایگان انجام میشود.
ایشان با بیان اینکه، مبلغی که دولت پرداخت میکند پایین است افزود: خیرین و گروه های فعال خوبی داریم که بعد از پیوند حامی بیماران هستند تا در زندگی عادی دچار مشکل نشوند. انجمن مهر رضوی در دو حوزه اهدای عضو و حمایت از بیماران قبل و بعد از پیوند همراه بیمارستان خواهند بود. همچنین خیرینی هستند که فردی کمک میکنند. بیمارستان منتصریه نیز موقوفه آستان قدس رضوی است.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |