رواق دارالولایه، بازگشایی شد/ تعبیه پله برقی و آسانسور، احداث وضوخانه و آبخوری
با تکمیل پروژه عمرانی رواق دارالولایه حرم مطهر رضوی، که با هدف تسهیل حضور زائران صورت گرفت، این رواق به روی زائران بازگشایی شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد به نقل از آستان نیوز؛ رواق دارالولایه حرم مطهر حضرت رضا(ع)، در قسمت غربی روضه منوره، حد فاصل صحن انقلاب اسلامی و صحن جمهوری اسلامی قرار دارد که ساخت آن از ۱۳۶۵ آغاز و در سال ۱۳۶۸ به پایان رسیده است. با توجه به گذشت بیش از سه دهه از ساخت این رواق، اجرای پروژههایی در آن برای تسهیل تشرف زائران ضروری بود. با همین اهداف، سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی از اسفند ماه سال گذشته اقداماتی را در این خصوص آغاز کرد و پروژههای تعریف شده برای این رواق، امروز تکمیل شد و به بهرهبرداری رسید.
محمود غفاریان عصادست معاون طرح و برنامه سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی درباره جزئیات این پروژهها گفت: یکی از برنامههایی که به منظور سهولت دسترسی زائران به این رواق اجرایی شد، احداث پلههای جدید، پله برقی، و رمپ در رواق دارالولایه بود.
وی افزود: در قالب این پروژه، پلکان قبلی این رواق که داری شکست و تغییر مسیر بود، جمع آوری و پلکانهای جدید نصب شد و همچنین جهت تسهیل رفت و آمد زائران به رواق دارالولایه، دو پله برقی در طرفین پله سنگی اجرا شد.
غفاریان ادامه داد: از دیگر اقداماتی که در این پروژه و برای دسترسی راحتتر به رواق دارالحجه (عج) و رواق حضرت معصومه(س) انجام گرفت، تعبیه آسانسور ۱۸ نفره در بست شیخ طوسی جنب کفشداری ۱۷ بود که برای جابه جایی زائران سالخورده و همچنین بیماران، بسیار کارآمد و مفید خواهد بود.
وی به یکی دیگر از بخشهای این پروژه اشاره و اظهار کرد: در قالب پروژه اجرا شده، دو وضوخانه و آبخوری ویژه خواهران و برادران در زیر پلههای این رواق ایجاد شده است تا دسترسی زائران به آب آشامیدنی و همچنین امکان تجدید وضو تسهیل شود.
معاون طرح و برنامه سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی همچنین گفت: اجرای دو رمپ ویژه برادران و خواهران و افزایش ظرفیت کفشداری شماره ۱۶ واقع در ایوان طلای صحن جمهوری که محلی پر تقاضا برای تشرف بود و اصلاح پلکان رواق دارالحجه (عج) به رواق حضرت معصومه (س)، از دیگر اقدامات انجام شده در این رواق بود که به همت این سازمان انجام شده است.
غفاریان با اشاره به رویکرد استفاده بهینه از امکانات و پرهیز از هزینههای غیرضروری در اجرای این پروژهها نیز گفت: سعی کردیم تجهیزات و مصالحی که امکان استفاده مجدد داشت را استحصال و دوباره استفاده کنیم، به عنوان مثال پله برقیهای ضلع شرقی صحن پیامبر اعظم(ص) که استفاده عمومی کمتری داشت جداسازی و در رواق دارالولایه نصب شد که هرچند کار بسیار سخت و دشواری بود اما با هدف پرهیز از هزینه اضافی انجام شد.
وی افزود: همچنین نردهها و تمام سنگهایی که در کف رواق دارالولایه نصب و قابل استحصال و استفاده مجدد بود، دوباره در همین طرح مورد استفاده قرار گرفته است.
معاون طرح و برنامه سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی درباره مدت زمان اجرای پروژه نیز گفت: این پروژه از ابتدای اسفند، به صورت ۲۴ ساعته و در سه شیفت کاری آغاز شد و امروز به بهره برداری رسید تا در آستانه میزبانی آستان قدس رضوی از خیل گسترده زائران و عزاداران این ایام، عملیات عمرانی پروژه رواق دارالولایه نیز به اتمام رسیده باشد
بازگشایی رواق دارالولایه
رواق دارالولایه
رواق دارالولایه