رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی؛
بیش از ۵۰ درصد داروها، در اختیار ۹ درصد داروخانههاست
رئیس انجمن داروسازان استان خراسان رضوی گفت: در کشورمان ۱۴ هزار و ۵۱۷ داروخانه داریم که هزار و ۳۹۴ داروخانه دولتی و ۱۳ هزار و ۱۲۳ داروخانه خصوصی هستند. بیش از ۵۰ درصد دارو کشور دست همین داروخانه های بخش دولتی است.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ دکتر علیرضا شهریاری در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز داروساز در محل سالن کنفرانس انجمن داروسازان خراسان رضوی برگزار شد، گفت: اول شهریور روز پزشک و پنجم شهریور روز داروساز است. بزرگداشت ابوعلی سینا و محمد ذکریای رازی را گرامی میداریم که همه جهان آنان را میشناسند و برای آنها ارزش قائل هستند.
وی ادامه داد: در این دولت دو کار خوب و اساسی انجام شد. ما سالیان درازی همیشه توصیه داشتیم ارز یارانه ای تبدیل به ارز نیمایی گردد. خوشبختانه دولت جسارت کرد و این کار را انجام داد. داروهای اوتیسم که ۱۱۹ قلم دارو بود و قبلا آزاد بود، دولت دستور داد و وزارت بهداشت این داروها را جزء بیمه لحاظ نمود.
دکتر شهریاری در خصوص نسخه های الکترونیکی نیز بیان کرد: اجرای طرح نسخ الکترونیک یکی از طرحهای ارزشمند بود که از تداخل دارویی جلوگیری شد. باعث شد اضافات دارویی جمع شود و صرفه جویی شود. از دیگر مزایای آن ایجاد پرونده سلامت الکترونیک، حذف کاغذ و کاهش خطای نسخه خوانی است.
ایشان افزود: داروخانه ها اولین گروهی بودند که با توجه به چالش های طرح این مسئولیت را پذیرفتند و نسخه های کاغذی را نیز الکترونیکی کردند و به اجرایی شدن این طرح کمک نمودند. از سازمانهای بیمه نیز تشکر میکنیم که پرداخت ها به روز شده است، فقط سازمان تامین اجتماعی کمی تاخیر پرداخت دارد.
شهریاری ادامه داد: دو مشکل و نگرانی نیز در پرداخت ها وجود دارد. برخی بیمه های تکمیلی که مربوط به جانبازان و خانواده ایثارگران است تاخیر دارین که باعث سرگردانی میشود. همچنین طبق اصل ۴۴ یک داروخانه روستایی و داروخانه های اقماری در مراکز بهداشتی وجود دارد که چند ماه است پرداخت نشده است. عدم پرداخت باعث فشار اقتصادی بر داروخانه ها و کاهش توان خرید دارو و عدم امکان ارائه خدمات بیمه ای مناسب میگردد.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی در خصوص طرح دارویار نیز گفت: طرح دارویار از ۲۳ تیر ماه شروع شد. در این طرح یارانه دارو به مصرف کننده نهایی میرسد. در این طرح هرچند قیمت دارو افزایش یافته اما پرداخت هزینه بر عهده سازمانهای بیمهگر است. ابتدای طرح تا سیستم داروخانه ها بروز شود که بتوانند از سیستم بیمه استفاده نمایند، خلل ایجاد شد. خراسان رضوی اولین استانی بود که کار را شروع کرد.
علیرضا شهریاری اظهار کرد: در طرح دارویار هزار و ۶۰۰ دارو تحت پوشش قرار گرفت و ۱۱۹ قلم دارو که تحت پوشش بیمه نبود، پوشش داده شد. همچنین با اجرای این طرح از قاچاق دارو جلوگیری میگردد. اما نگرانی هایی از جمله افزایش قیمت دارو موجب گردید داروسازان برای خرید دارو احتیاج به نقدینگی بالاتری نسبت به قبل داشته باشند. همچنین چون تفاوت سهم ارز دارو توسط سازمانهای بیمهگر باید پرداخت گردد، درصورتیکه بیمه ها به تعهدات خود عمل نکنند فشار اقتصادی زیادی به داروخانهها وارد و طرح شکست خواهد خورد.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی با بیان اینکه در مشهد ۷۴۲ داروخانه و در شهرستانها ۱۴۲ داروخانه داریم، تصریح کرد: در کشورمان مصرف بیرویه داریم که این موضوع در دارو نیز صدق میکند، دارو هم درمانگر است و هم عوارض دارد. در دنیا پزشک ۲ یا ۳ قلم دارو تجویز میکند اما در کشورمان انتظار چندین قلم دارو در نسخه وجود دارد.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان کشور عنوان کرد: تاکید این است بهداشت بر درمان اولویت دارد. ایجاد نسخه و پرونده الکترونیک، پزشک خانواده و نظام ارجاع، مصرف منطقی دارو و طرح دارویار میتوانند کمک کنند تا مشکلات کاهش یابند.
/ علی اکبر اکرمی نیا
کدخبرنگار: ۱۳۹۹۰۳