@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

خراسان رضوی پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی شد

-site-0(2)(3)(4).jpg')">
جستجو
۱۴۰۱/۲/۲۱ چهارشنبه
(0)
(0)
خراسان رضوی پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی شد
خراسان رضوی پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی شد

خراسان رضوی پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامي شد

 

 

 

 

معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور از برگزیده شده استان خراسان رضوی به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی در سال ۱۴۰۱ خبر داد. این عنوان در آئین پایانی رویداد ملی فهما جمعه ۲۳ اردیبهشت ماه رسما اعطاء خواهد شد.

 

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محمد حسین زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در نشست خبری آئین پایانی رویداد ملی فهما با اصحاب رسانه گفت: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد عنصر پیشران مساجد در جذب نوجوانان و جوانان به مسجد هستند. مسجد ارکان مختلفی دارد و این ارکان در کنار یکدیگر مسجد تراز اسلامی را شکل می‌دهند. مسجد امروز یگانه سنگری است که خانواده با آرامش فرزند خود را به آن می‌فرستد و نسبت به رشد فرهنگی و تربیتی او امیدوار است.
وی با بیان اینکه، مسجد از زمان پیامبر اسلام تا امروز نقش مهمی داشته است افزود: نسل گذشته و سالخوردگان آبروی مساجد هستند اما آنچه موتور پیشران است همین نسل نوجوان و جوان هستند. در استان خراسان رضوی تعداد زیادی کانون فرهنگی هنری خود را وقف فعالیت های فرهنگی هنری برای رشد سالم جامعه با تمرکز بر نوجوانان و جوانان کرده‌اند. در طول سال گذشته خراسان رضوی مقام برتر رویداد فهما ( معرفی پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی ) را داشته است و پایتخت فهما برای سال ۱۴۰۱ را بر عهده خواهد گرفت، که این فرصتی است برای رشد کانون‌های استان استفاده نماییم.
مرتضی طاهریان، معاون ساماندهی و شبکه سازی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور نیز گفت: ما معتقدیم قدرت نرم جمهوری اسلامی در حوزه فرهنگ و هنر مربوط به جریان مسجدی است و در تمام عرصه ها وظیفه خود را عمل کرده است.
وی افزود: یک خلاء وجود داشت که توانمندی مسجد در جایی عرضه نمی‌شد و بخصوص در حوزه فرهنگ و هنر بخوبی نشان داده نشده بود. به همین دلیل از سال ۹۶ اقدامات اولیه برای شناسایی و عرصه بهتر انجام و این خط ارتباطی شکل گرفت. از سال ۹۸ رویداد فهما آغاز شد که در رویداد فهما سال ۹۹ استان قم به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی معرفی گردید.
طاهریان بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ رویداد به توان مردم برگزار که بین ۲۶ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد کشور ۱۹ هزار و ۸۶۵ کانون همکاری داشتند. انتظام بخشی و کیفی سازی از اهداف ما بوده است. در سال‌های قبل دنبال انتظام بخشی بودیم و از اکنون دنبال کیفی سازی هستیم. سه شبستان فرهنگ، هنر و نوآوری ایجاد کردیم و در ذیل هر شبستان رواق تعریف گردید که در مجموع ۱۲ رواق تعریف شد که گفتمان بچه های مساجد در همین ۱۲ رواق خواهد بود.
دبیر رویداد ملی فهما اظهار داشت: روز جمعه ۲۳ اردیبهشت مراسم پایانی رویداد فهما را در مشهد خواهیم داشت که از ۱۳ کانون مساجد کشور به عنوان برگزیدگان در ۱۲ رواق تجلیل می‌شوند و همچنین ۲۴ کانون دیگر تقدیر خواهند گردید. در بررسی نمام آثار پنج استان قم، گلستان، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری و اردبیل به مرحله پایانی پایتخت فهما رسیدند و بعد از بررسی استان خراسان رضوی به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی در سال ۱۴۰۱ انتخاب گردید که این آغاز فعالیت بیشتر مساجد استان است.
ایشان اشاره نمودند: در سال گذشته تعداد ۲۶ هزار و ۷۰۷ اثر فرهنگی، ۱۲ هزار و ۸۲ اثر هنری در سامانه ثبت شده است. همچنین ۱۲۲ هزار و ۹۶۰ گزارش ثبت شده و ۲۵۶ هزار و ۱۱۶ نفر دوره آموزشی داشته ایم که همه اینها تبدیل امتیاز می‌شد و هر مسجد تا سقف ۲۰ هزار امتیاز می‌توانست کسب نماید.
طاهریان با بیان اینکه در استان خراسان رضوی هزار و ۸۲۰ کانون وجود دارد که ۷ درصد کانون های کشور هستند و از لحاظ تعداد بعد از استان اصفهان رتبه دوم را دارد، و به بخاطر انتخاب پایتخت فهما حداقل یک میلیارد تومان علاوه بر اعتبارات جاری به استان خراسان رضوی اختصاص پیدا خواهد کرد، متذکر شدند: برای مراسم اختتامیه رویداد فهما ۶۲ کانون فرهنگی و هنری مساجد از سراسر کشور دعوت شده اند که از آنها تقدیر خواهد شد. جهت مراسم پایانی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونین وزیر و استاندار خراسان رضوی دعوت شده اند، که امیدواریم شرایط حضور مهیا باشد.

 

 

 

/ علی گلستانی

کد خبرنگار: ۱۳۹۹۰۱

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر