@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

معاون فن‌آوری های نوین انتقال خون خراسان رضوی: مشارکت در اهدای خون مشارکت در سلامت جامعه است

-site-0(2)(3)(4).jpg')">
جستجو
۱۴۰۱/۲/۲۰ سه شنبه
(0)
(0)
معاون فن‌آوری های نوین انتقال خون خراسان رضوی: مشارکت در اهدای خون مشارکت در سلامت جامعه است
معاون فن‌آوری های نوین انتقال خون خراسان رضوی: مشارکت در اهدای خون مشارکت در سلامت جامعه است

معاون فن‌آوری های نوین انتقال خون خراسان رضوی:

مشارکت در اهدای خون، مشارکت در سلامت جامعه است

 
 
 
 
 
معاون فنی و فن‌آوری های نوین اداره کل انتقال خون خراسان رضوی گفت: اهدای خون یک وظیفه اجتماعی در هر جامعه ای است. مشارکت در اهدای خون مشارکت در سلامت جامعه است.
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبري مشهد رخداد؛ دکتر علی حسنی در نشست خبری دکتر مجدی سرپرست اداره کل انتقال خون خراسان رضوی با اصحاب رسانه گفت: افرادی که خون اهدا می‌کنند به انتقال خون، خون نمی‌دهد، بلکه در انتقال خون، برای خود خون می‌دهد. هر لحظه می‌تواند جای اهدا کننده و مصرف کننده خون عوض شود. وقتی در زمان بیماری مطالبه به مصرف خون داریم باید در زمان سلامت مطالبه به اهدای خون نیز داشته باشیم.
وی افزود: اهدای خون وظیفه یک فرد نیست، وظیفه جمعی است و همت تمام افراد جامعه را می‌طلبد. سازمان انتقال خون واسطه گر قشر سالم جامعه به قشر بیمار جامعه است.
معاون اداره کل انتقال خون خراسان رضوی بیان داشت: رفتاری که فرد آگاهانه یا نا‌آگاهانه، مستقیم یا غیر مستقیم در معرض ترشحات بدنی فرد دیگر گیرد را ما رفتار پر خطر می‌گوییم که خالکوبی، حجامت از این جمله هستند و یک سال معافیت اهدای خون دارند. برای اینکه ما مسئول سلامت اهدا کنندگان و مصرف کنندگان خون هستیم باید سختگیری نماییم.
دکتر محمد رضا مجدی، سرپرست اداره کل انتقال خون خراسان رضوی نیز عنوان کرد: هدف سازمان انتقال خون مهم و حیاتی است که ترغیب اهدای خون و در مسیر استاندارد شده فرآورده هاست. همچنین وظیفه سازمان انتقال خون تهیه خون سالم و نگه داری در شرایط استاندارد است. در سازمان انتقال خون معمولا از فرآورده‌های خون که گلبول‌های قرمز، پلاسما و پلاکت است، استفاده می‌شود و کمتر خود خون مصرف می‌شود.
وی افزود: کسی که خون اهدا می‌کند در ۲۴ ساعت اول ۵۰ درصد خون که آب است جبران می‌شود و آن قسمتی که مربوط به سلول است از بخش رزرو بدن جبران می‌گردد و مغز استخوان خون سازی می‌نماید. خون سازی در کاهش سرطان و فشار خون موثر است.
دکتر مجدی اظهار داشت: در سال گذشته ۱۷۹ هزار مراجعه کننده اهدای خون داشتیم که ۱۴۲ هزار خون گیری انجام شد که نسبت به سال ۹۹ به میزان ۱۳ درصد رشد را نشان می‌دهد. در سال ۱۴۰۰ بالای ۲۵ درصد مراجعه کنندگان معاف شدند، ۱۵ درصد برای بار اول اهدا داشته، ۵۶ درصد اهدای مستمر حداقل دو بار در سال دارند و ۲۹ درصد سابقه اهدای خون را داشته اما مستمر نبوده است.
سرپرست انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه آقایان در سال ۴ بار و خانمها ۳ بار می‌توانند اهدای خون داشته باشند، بیان داشت: یکی از مشکلات درصد پائین اهدای خون در بانوان است، متاسفانه در کشور زیر ۵ درصد و در خراسان رضوی ۵/۵ درصد بانوان اهدای خون دارند. در جمعیت جوان نیز اهدای خون در حد انتظار نیست و معافیت در این قشر زیاد است. خالکوبی، حجامت و استفاده داروئی طبق دستورالعمل معافیت ایجاد می‌نماید.
ایشان با بیان اینکه ساختمان فعلی اداره کل تکمیل نیست، گفت: اولویت ما در سال ۱۴۰۱ تکمیل ساختمان فعلی و همچنین احداث فاز دو ساختمان اداره کل است. پیش بینی ما مبلغ ۷۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است که تا کنون هیچ مبلغی تخصیص نیافته است.
دکتر محمد رضا مجدی تصریح کرد: یکی از مسائل که امسال دست پیگیری داریم، فعال کردن مجمع خیرین اهدای خون استان است. و همچنین تلاش داریم وضعیت سبز خونی را تداوم دهیم. اگر برای یک هفته ذخیره خون داشته باشیم، وضعیت سبز است، بیشتر از یک هفته نمی‌توانیم ذخیره کنیم چون تبدیل به ضایعات می‌شود. در بهمن ماه ۱۴۰۰ ما در وضعیت قرمز بود اما با اطلاع رسانی و پیگیری ها از اسفند ماه خوشبختانه از وضعیت سبز خارج نشده ایم.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر