@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان؛ نقشه جامع مساجد تدوین گردید

جستجو
۱۴۰۰/۱۲/۷ شنبه
(0)
(0)
توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان؛ نقشه جامع مساجد تدوین گردید
توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان؛ نقشه جامع مساجد تدوین گردید

توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان؛
نقشه جامع مساجد تدوین گردید

 

 


ریاست مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان گفت: متاسفانه در کشور یک سند بالادستی و منسجم برای مسجد وجود ندارد. ما سعی کرده ایم با الهام از فرمایشات امامین انقلاب، نقشه جامع مساجد را تدوین کنیم، برنامه ای به نام " نجم" شروع کردیم که در حال تکمیل شدن است.

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حجةالاسلام مجتبی مهدوی ارفع در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: مسئله ای که باید بر آن تاکید شود، مسئله گفتمانی مسجد است. ما باید جایگاه و نقش محوری مسجد را مورد توجه جدی قرار دهیم.
وی ادامه داد: اهمیت و جایگاه مسجد، در منظومه فکری و اندیشه امامین انقلاب پرداخته شده است. بنیان گذار انقلاب فرموده اند ما مسجدی می‌خواهیم که انقلاب را اداره کند و در جایی دیگر از مسجد به عنوان ستاد نام می‌برند. همچنین مقام معظم رهبری نقش و جایگاه مسجد را نگاه و ظرفیت جهانی می‌دانند، ایشان می‌فرمایند، در مسجد هسته ها مقاومت ایجاد کنیم و با این هسته ها اسلام را جهانی نماییم که این نشان از ظرفیت جهانی استفاده از مساجد است.
ریاست مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان بیان داشت: هر چه بیشتر از نقش مسجد تراز اسلامی گفتگو کنیم باعث می‌شود در رده های مختلف توجه و کارکرد آن بیشتر احیاء و محقق شود. گاهی عدم توجه به ساختارهای مسجد باعث ایجاد باری برای انقلاب شده است. ساختار و سازمان های در موازات مساجد ایجاد شده‌اند. مسجدی که باید قلب تپنده باشد، خروجی آن سازمان‌ها، تضعیف مسجد شده است.
مهدوی ارفع اظهار داشت: جمع بندی ما از فرمایشات امامین انقلاب، دو کارکرد تربیتی و نهادی برای مسجد است. برخی کارکردهای تربیتی از قبل وجود داشته و برخی عرصه ها کمتر لحاظ گردیده است، که تربیت معیشتی و اقتصادی از این جمله‌اند. بیش از ۲۰ عرصه تربیتی باید در مسجد انجام گیرد. تمام افراد محله با توجه به تخصص های مختلف شان، باید توانمند سازی شوند.
ایشان افزودند: در یک سال اخیر آنچه بیشتر توجه کردم رویکرد نهادی مسجد است. مسجد باید در کنار کارکرد تربیتی، کارکرد نهادی داشته باشد که نقش مستقیم در اداره کشور است. ورود این بخش را انجام دادیم که در ادامه آن باید گفتمان و مطالبه گفتمان را توسعه دهیم.
وی ادامه داد: در قالب تفاهم‌نامه با دادگستری استان ۳۵۱ شعبه همیاران شورای حل اختلاف را در مساجد ایجاد کردیم. ۴۰۰ مرکز نیکوکاری، توانمند سازی و کارآفرینی را با همکاری کمیته امداد امام خمینی استان شکل دادیم. ایجاد بنیاد علمی- تربیتی ساجدبن در راستای تربیت و آموزش اسلامی با همیاری و نظارت آموزش و پرورش که در سال گذشته دو مدرسه مسجد محور را فعال نمودیم. همچنین با تفاهم‌نامه با اداره کل اوقاف و امور خیریه ۵۰ مرکز ازدواج آسان و فرزند آوری ایجاد شده است.
حجةالاسلام مجتبی مهدوی ارفع، با بیان اینکه ما معتقدیم دولت دینی و اسلامی محقق نمی‌شود مگر اینکه، محله محوری، مسجد محوری و امام محوری محقق شود، تصریح کرد: یک سری اقدامات در راستای مسجد تراز اسلامی متفاوت با دیگر مساجد انجام گرفت که از جمله؛ قرارگاه مساوات با محوریت در مشهد با نماینده ولی فقیه و در دیگر شهرستان های استان با ائمه جمعه شهرستان ها، تا مسجد مامن و پناهگاه مردم باشد. طرح " مسجد سنگر سلامت" با این نگاه در استان شکل گرفت و بعد در کشور به نام طرح "حاج قاسم سلیمانی" اجرا گردید، که هزار و ۵۵۰ مسجد فعال شدند و ۳۰ هزار بچه مسجدی خدمت رسانی کردند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: یکی از اقدامات دیگر نذر هشتم است که هشتم هر ماه حداقل هشت زندانی توسط مسجدی ها آزاد می‌شوند. امروز شانزدهمین مرحله آن را داریم که هدف و نگاه رویکرد تربیتی مسجد است. این طرح از ابتدای سال ۱۴۰۰ طرح ملی شده و در ۱۵ مرحله قبل تعداد ۵۰۷ زندانی در استان آزاد شده اند.
وی بیان کرد: سعی کردیم با نگاه مسجد تراز در حوزه فرهنگی و اجتماعی ورود داشته باشیم. در ایام های مختلف ملی و مذهبی در قالب " همسنگرهای مسجدی " فعال هستیم. یکی از کارهای خوبی که انجام شد رزمایش "جهاد تبیین" با کمک بسیج اساتید طلاب و معاونت فرهنگی و اجتماعی حوزه علمیه خراسان بود که از نهم دی تا ۲۲ بهمن برگزار گردید. ۲۰۰ روحانی در این رزمایش حضور داشتند و ۴ هزار نفر از سه استان خراسان در دوره آموزشی از طریق سامانه مسجدنا در این رزمایش شرکت کردند.
مجتبی مهدوی ارفع اظهار داشت: در دو طرح ویژه کوثر ۲۰۰ روحانی در حاشیه شهر مشهد و در طرح هدایت ۲۰۰ روحانی در روستاهای محروم مستقر شده اند. همچنین در دهه فجر در قالب طرح فجرآفرینان با استفاده از نرم افزار از محتوای پوستر، مطالب و سخنرانی ها مردم می‌توانستند استفاده نمایند.

 

شایان ذکر است؛ در استان خراسان رضوی ۶ هزار و ۵۰۰ مسجد وجود دارد. هزار ۴۰۰ مسجد در مشهد و ۶۶۹ مسجد در حاشیه شهر مشهد هستند..

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر