@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی خراسان رضوی خبر داد؛ " فجر خودکفائی به کمک ارتقاء بخش کشاورزی می‌آید

جستجو
۱۴۰۰/۱۲/۶ جمعه
(1)
(0)
رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی خراسان رضوی خبر داد؛ " فجر خودکفائی به کمک ارتقاء بخش کشاورزی می‌آید
رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی خراسان رضوی خبر داد؛

رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی خراسان رضوی خبر داد؛

" فجر خودکفائی" به کمک ارتقاء بخش کشاورزی می‌آید

 
 
 
 
رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی خراسان رضوی گفت: مهمترین فعالیت ما، اجرای برنامه " فجر خودکفائی" است که از بهمن امسال در سراسر کشور شروع شده تا با یک تجربه هشت ساله، در راستای علمی سازی کشاورزی استفاده شود.
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبري مشهد رخداد؛ احمد گل محمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز مهندس برگزار شد، گفت: مهندس واژه ای است مهارت، علم، علاقه و تخصص را به یاد می‌آورد که اگر همراه با تعهد باشد،یک فرد اثر گذار در جامعه را شاهد هستیم. یکی از اقشاری که در جامعه مهندسین می‌تواند موثر باشند، مهندسین کشاورزی هستند که کمتر دیده می‌شوند.
وی افزود: هر چه در کسب و کارها به سمت علم و تخصص می‌رویم اما در کشاورزی به این شدت و دقت پیش نرفته ایم و بسیاری از مشکلات به دلیل عدم اهمیت به این حوزه است، تا جایی که مقام معظم رهبری چندین بار به اهمیت این موضوع تاکیداتی داشته اند.
گل محمدی ادامه داد: سازمان بسیج جامعه کشاورزی، یکی از اقشار ۲۰ گانه بسیج است که از سال ۱۳۹۲ تاسیس شد. ۵ هزار و ۲۰۰ نفر در ۳۲ کانون بسیج جامعه کشاورزی استان خراسان رضوی فعالیت می‌کنند.
رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی خراسان رضوی بیان داشت: در طرح " فجر خودکفایی" ۸۷۰ کارشناس و مربی، سازماندهی می‌شوند و بر ۳۹۲ هزار هکتار محصولات کشاورزی و یک میلیون و ۲۵۰ هزار دام سبک برای ارتقاء کیفیت و کمیت نظارت خواهند داشت. در پایان دهه فجر ۱۴۰۱ جمع بندی کیفی و کمی خواهیم داشت. در این راستا از توان دستگاه های دولتی و بخش خصوصی استفاده می‌شود.
گل محمدی اظهار داشت: در این طرح ۳۹۳ هزار هکتار در محصولات راهبری مانند گندم و جو، محصولات مزیت دار مانند زعفران و پسته و دانه های روغنی مانند کلزا، همچنین برای یک میلیون و ۲۵۰ هزار دام سبک، کار ویژه انجام می‌شود، که امیدواریم شاهد افزایش عملکرد باشیم.
وی با بیان اینکه، مهمترین پایه کار ما تسهیلگری است، افزود: آموزش تسهیلگری در پنج نقطه استان برگزار شده تا وقتی مهندسی وارد روستا می‌شود بتواند با کشاورز ارتباط برقرار کند. همچنین در هفته درختکاری پویش " جهاد سبز " را داریم که عرصه های که امکان دارد درختکاری می‌شوند و با بنیاد علوی تفاهم‌نامه با هدف احداث باغ های مثمر برای خانواده های محروم منعقد گردیده است.
محمد رضا شریفی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی در تیر ماه ۱۳۹۰ در مجلس مصوبه تاسیس گرفت. از جمله اهداف این سازمان، ارتقاء اخلاق حرفه ای، ارتقاء سطح دانش و فن آوری جدید، حفظ محیط زیست، حمایت از حقوق صنفی و حمایت از تشکل های صنفی، که وظیفه ذاتی اشتغال را دارند، بوده است.
وی ادامه داد: یکی از دغدغه های کشاورزی ما این است که اکثر بهره برداری از سطح علمی نیست و ۷۵ درصد کشاورزان مدرک پائین تر از سیکل دارند، که از جمله فعالیت های دوره پنجم شورای سازمان نظام کشاورزی، نفوذ دانش در مزرعه است.
شریفی با بیان اینکه، ۱۸ رشته تخصصی در حوزه کشاورزی داریم اظهار داشت: طبق قوانین جامع نظام دامپروری هر واحد باید از کارشناس رتبه بندی شده اجبارا استفاده کند، اما خلاء ورود کارشناس در مزرعه وجود دارد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: اکثر فارغ‌التحصيلان از مهارت کم برخوردار هستند که از سال گذشته ارتقاء مهارت با همکاری و انعقاد تفاهم‌نامه چند جانبه شروع شده است. در سال جاری تعداد ۹۲ دوره آموزشی در قالب ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر ساعت انجام گرفته است.
ایشان بیان داشت: تعداد اعضاء سازمان ۱۸ هزار نفر است اما طبق سامانه ۸ هزار و ۱۰۰ عضو فعال در استان وجود دارد. همچنین ۴۱۹ عضو حقوقی در قالب شرکت ساماندهی شده اند. ۲۰۱ شرکت خدماتی غیر دولتی که بصورت تخصصی یا عمومی در مراکز بخش و دهستانها استقرار دارند. و ۱۶۵ داروخانه گیاه پزشکی داریم.
مهدی خسروی، معاون برنامه ریزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان خراسان رضوی نیز عنوان کرد: مرکز صدور مجوز های کشاورزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی است و مجوز های که صادر می‌شود با توجه به توان و تخصصی صادر می‌گردد. ۳۰۰ نفر کارشناس، ناظر و مشاور که آموزش و تائید صلاحیت شده اند.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰، پروانه بهره برداری دام و طیور و شیلات ۱۰۵ پروانه، تمدید پروانه ۴۲۱ پروانه و ۱۰۱ مورد پروانه تاسیس تولیدی بوده است. همچنین در استان ۵۰۵ فروشگاه سموم مجاز، که موسس آنها فارغ‌التحصيل کشاورزی نیستند اما الزاما مسئول فنی دانش آموخته کشاورزی استفاده می‌کنند و ۱۶۵ داروخانه گیاه پزشکی که موسس و مسئول فنی فارغ‌التحصيل رشته های کشاورزی هستند، داریم.
خسروی تاکید کرد: قوانین به نفع کشاورز است اما بدرستی اجرا نمی‌شود. یکی از این قوانین، قانون افزایش بهره‌وری در واحد کشاورزی است، که باید در اجرای آن از مراکز غیر دولتی استفاده نمایند که متاسفانه بسیاری اجرا نشده و حمایت لازم انجام نمی‌گیرد.
 
 
 
 
/ علی اکبر اکرمی‌نیا
 
کد خبرنگار: ۱۳۹۹۰۳
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر