@mashhadrokhdad
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان عنوان کرد:
ارتقاء دستگاه قضایی منوط به وجود کانون وکلای مستقل است
رئیس کانون وکلای دادگستری استان های خراسان گفت: استقلال کانون های وکلای دادگستری ثمرات فراوانی دارد، بهترین فایده و ثمره این استقلال برای احقاق حقوق مردم است. وقتی بدانیم وکیل استقلال دارد، حقوق مردم تضمین میشود. فایده دیگر برای دستگاه قضایی کشور است. ارتقاء دستگاه قضایی منوط به وجود کانون وکلای مستقل است.
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ مجتبی زاهدیان در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفتم اسفند سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل مدافع برگزار شد، گفت: مباحث حوزه وکالت دادگستری بعد از مشروطه شروع شد، ولی این حوزه زیر نظر وزارت عدلیه( دادگستری) آن زمان بود. با روی کارآمدن نخست وزیری مصدق، با اختیاراتی که مجلس به ایشان داد در هفتم اسفند سال ۱۳۳۱، لایحه استقلال وکلای دادگستری تنظیم و تصویب شد، که ساز و کار کانون از دستگاه حاکمیتی خارج شد.
وی افزود: فلسفه تاسیس عدلیه و دادگستری این است که مردم به سوی انتقام گیری شخصی نروند و در یک فضای صحیح احقاق حق نمایند. دادگستری بدون وجود وکیل مستقل نمیتواند به این هدف برسد.
ایشان با تاکید بر اینکه، قدیمیترین نهاد مدنی کشور کانون وکلا هست، اظهار داشت: رمز توسعه کشورهای توسعه یافته احترام به نهاد مدنی مستقل است. ما باید این استقلال را حفظ کنیم و نباید به ۷۰ سال قبل برگردیم.
مجتبی زاهدیان بیان کرد: علت وجود عدلیه و حفظ حقوق ملت در استقلال کانون وکلا است. این اصرار و پافشاری برای حقوق مردم، احترام به حاکمیت قانون و اجرای صحیح قانون اساسی است.
ایشان ادامه داد: ما باید فرهنگ مراجعه به وکیل را در جامعه نهادینه کنیم. اگر این موضوع انجام گیرد از بسیاری از هزینه هاي مالی جلوگیری میگردد. در برخی کشورها دولت پورسانت وکالت میدهد و بیمه وکیل دارند. در بسیاری از پرونده ها اگر نیم ساعت به وکیل مراجعه میکردنند این حجم مراجعات به دادگستری را نداشتیم. در سال جاری کانون خراسان ۴ هزار و ۴۰۰ مراجعه کننده داشت که مشاوره یا وکیل معاضدتی میخواستند. کانون برای برخی نهاها وکیل معاضدتی معرفی کرده و در راستای پروژه شهر ترمیمی با شورای شهر و شهرداری مشهد با معرفی وکیل ترمیمی، همکاری دارد. همچنین بزودی اردوهای جهادی وکلا در مناطق محروم آغاز میگردد.
رئیس کانون وکلای خراسان تصریح کرد: حدود دو سال پیش با فشار برای آئین نامه اصلاحی به کانون، قوه قضائیه آئین نامه اجرایی تدوین و ابلاغ کرد که این با استقلال کانون مغایرت دارد، قانون حق تدوین آئین نامه را به کانون های وکلا و حق تصویب را به قوه قضائیه داده است. قوه قضائیه این کار را نظارت و کانون وکلا این را دخالت تلقی مینماید. ما از قوه قضائیه میخواهیم کمک کند تا این استقلال بماند که نتیجه آن دفاع از حقوق ملت است.
زاهدیان در خصوص حق الوکاله نیز عنوان کرد: با الکترونیکی شدن پرونده ها و درج حق الوکاله شاکی نداریم ولی اگر خارج از تعرفه وجوهی دریافت شده، در کمیسیون صلح و سازش بررسی میگردد که ۹۰ درصد پرونده ها حل و فصل گردیده است.
ریاست کانون وکلای خراسان در پاسخ به سوال در مورد آزمون وکالت سال ۱۴۰۰ نیز توصیح داد: صداقت کم شده است، علت تاخیر را به کانون منتصب میکنند اما علت همان دخل و تصرف است. ما نمیتوانیم هم آزمون را با شرایط آنان برگزار کنیم و معتقد بر استقلال کانون و دخالت قوه نیز باشیم. انشالله اگر این اختلافات کمتر شود در اردیبهشت یا خرداد آزمون را برگزار خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: کانون وکلای استان خراسان شمالی در شهریور امسال مستقل شد و کانون خراسان جنوبی نیز در حال استقلال است که هشتم اسفند جلسه برگزار خواهد گردید.
محمد مشتاقی، نایب رئیس کانون وکلای خراسان نیز در این نشست خبری گفت: در سال جاری هیچ پروانه وکالت، باطل نشده است اما کمتر ۱۰ مورد پروانه تعلیقی داشتیم. ۴۶۲ پرونده در کمیسیون ها داشتیم که ۸۰ درصد مختومه کرده اند. همچنین قبلا ۴ شعبه در کانون وجود داشت که یک شعبه دیگر اضافه گردیده است.
وی ادامه داد: امسال در هفته وکیل مدافع، کانون وکلای خراسان رضوی آمادگی دارد بصورت رایگان در خدمت مردم باشد. در روز هفتم گروهی از وکلای عضو کانون طبق برنامه ای مشاوره رایگان به مردم مشهد تقدیم مینمایند. این در حالی است که طی سال وکیل معاضدتی با معرفی نهادها انجام میشود.
/ علی اکبر اکرمینیا
کد خبرنگار: ۱۳۹۹۰۳
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |