سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
پیک ششم کرونا، آسانسوری گسترش میيابد
توسط سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شرایط استان خراسان رضوی در پیک ششم کرونا تشریح شد.
به گزارش پایگاه خبري مشهد رخداد؛ دکتر محمد پهلوان در نشست خبری با اصحاب رسانه که چهارشنبه در محل ساختمان قرشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، گفت: ما از روز پنجم بهمن ماه امسال وارد موج ششم ویروس کرونا شدیم. مجموعه کمیته علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد این احتمال را میداد چون وجود امیکرون در خود مشهد برای اولین بار تائید شد.
وی افزود: از روز اول آماده باش را شروع کردیم. قرارگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲۴ ساعته فعالیت میکند، جلسات هر روزه برگزار و بازدید ها شتاب بیشتر گرفت.
پهلوان تصریح کرد: در موج ششم شاهد سرعت انتشار بالای ویروس به نسبت موج پنجم بودیم و وضعیت رنگبندی کرونایی در زمانی کوتاه از آبی به زرد، نارنجی و قرمز تغییر کرد. ما در پیک ششم با تجربه از گذشته، مسیر سلامتی مردم را با کمترین محدودیت داریم. همچنین تاکید داشتیم آموزش پزشکی تعطیل نشود.
ایشان عنوان کردنند: در روز گذشته ۳۶۴ بستری جدید داشتیم، در حال حاضر هزار و ۴۷ نفر بستری که ۲۱۴ بیمار در بخش مراقبت های ویژه هستند. فوتی ها دو رقمی شده است که گروه های واکسینه نشده و بیماران خاص بوده اند و خوشبختانه در کودکان فوتی داشته ایم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه؛ تنها راه کنترل، رعایت پروتکل ها بالای ۸۰ درصد است، اظهار داشت: دانشگاه در حال حاضر سعی کرده بدون تعطیلی دیگر بخش ها، کار درمان پیک ششم را انجام دهد، اما اگر تعداد بستری ها شتاب بگیرد، مجبور میشویم دیگر بخش های درمان را تعطیل کنیم.
دکتر محمد پهلوان تصریح کرد: در پیک ششم ظرفیت ۲ هزار ظرفیت بستری و ۵۰۰ تخت آیسییو در نظر گرفته شده که ۳۰ درصد ظرفیت پر شده است. اما پیش بینی میشود اوایل اسفند به قله پیک ششم برسیم.
دکتر پهلوان با بیان اینکه بهترین واکسن در دسترسترین واکسن است، گفت: ایمنی مهم است، تاثیر واکسن نسبت به نوع آن مهمتر است. محروم شدن از واکسن آسیبی بیشتر از تنوع آن دارد. همه واکسن ها عوارض دارند و مواردی که منجر به فوت شود، نادر است.
وی با اشاره به اینکه؛ هدف اصلی ما جان مردم است، امید است با رعایت شرایط و پروتکل ها وارد محدودیت های شدیدتری نشویم، بیان کرد: از ابتدای تا ۱۵ بهمن، ۱۷ هزار بازدید انجام شده، ۲هزار ۴۹۸ مورد معرفی به مراجع قضایی و ۸۹ مورد تعطیل یا پلمپ شده است.
سعید فردین فر، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست خبری عنوان کرد: ما در ابتدای قله پیک ششم قرار داریم، هم اکنون از میان شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۵ شهرستان مشهد، کلات، بینالود، بردسکن و رشتخوار در وضعیت قرمز، شهرستان های سرخس، خواف، چناران، تایباد، کاشمر و درگز در وضعیت نارنجی همچنین شهرستان های قوچان، باخرز و قوچان در وضعیت زرد قرار دارند.
ایشان افزود: برای مقابله با سویه جدید، نیاز جدی به تکمیل واکسیناسیون است. تا کنون در گروه سنی هدف ( بالای ۱۸ سال) ۹۵/۲۳ درصد نوبت اول، ۸۳ درصد نوبت دوم و ۲۶/۸۳ درصد نوبت سوم واکسن را دریافت نموده اند. بر اساس تحقیقات شاهدیم کسانی که دو نوبت واکسن را دریافت کرده اند ۶۵ درصد و کسانی که سه نوبت را دریافت کرده اند تا ۹۶ درصد ایمنی پیدا میکنند.