@mashhadrokhdad
معاون دادستان کل کشور عنوان کرد:
مطالبه گری مردم باعث اجرایی شدن اصول قانون اساسی میشود.
معاون دادستان کل کشور بیان داشت: امیدواریم مدیران اجرایی با تلفیق اخلاق حرفه ای، قانون مداری و خرد ورزی به سمت مردم بروند و مردم را باور داشته باشند. خودشان را مسئول بدانند تا مردم را با حقوقشان آگاه کنند. هر چقدر دستگاه ها بتوانند مردم را با حقوق شان آگاه نمایند و از مطالبه گری نترسند، اصول قانون اساسی، بند بند قابلیت اجرا خواهند داشت.
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ رضا خشنودی در اولین نشست علمی- تخصصی حقوق و اخلاق اجتماعی در مدیریت شهری که در محل هتل پردیسان مشهد برگزار شد گفت: حقوق شهروندی هسته اولیه دستگاه های خدمت رسانی به مردم است. بر اساس منشور حقوق شهروندی دستگاه های اجرایی و مدیران خدمت رسانی مکلف هستند در رفع موانع مردم و تسهیل خدمات، اقداماتی انجام دهند.
وی افزود: قانون اساسی حقوق متعددی برای مردم متصور ساخته است و قانون گذار برای اجرایی کردن آن قوانین عادی را تصویب مینماید که نظارت بر اجرا، وظیفه سازمان بازرسی کل کشور است. همچنین بحث شناسایی خلاء ها، کار دستگاه های خدمت رسان است، آنجایی که برای احقاق حقوق مردم به مشکل برخوردند ما دستگاه های نظارتی دیگری استانی داریم که ریاست آن با دادستان مرکز استان است.
حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد نیز عنوان داشت: خوشحالم که این اتفاق بزرگ برای اولین بار در نظام اجتماعی شهری، در مشهد روی داد و دغدغه مندان اخلاق اجتماعی دور هم جمع شده اند که امیدواریم خروجی خوبی هم داشته باشد.
وی افزود: آنچه ما را به برگزاری این نشست کرد، اصلاح نظام رفتاری شهروندان بر اساس اصول حاکم بر مشهد است. مشهد دارای ظرفیت های زیادی و همچنین شرایط ویژه ای است.
ریاست کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی مشهد اظهار کرد: آنچه که خداوند از یک شهر خوب یاد میکند به " بلد امن" تشبیه میکند. این بلد امن مولفه های باید داشته باشد، حال مردم در این شهر باید خوب باشد، مهربانی حاکم و رفتار پایدار بر اساس محبت، عشق و علاقه باشد. اگر این مولفه ها را به عنوان رفتار اجتماعی و رفتاری ترویج دهیم، نتیجه آن پایین آمدن بسیاری از ناهنجاری است.
منصوریان تصریح نمود: اگر شهر با مولفه های اجتماعی، ارزشی و اخلاقی مدیریت شود، خانواده محور میشود، هتک حرمت از بین میرود. این باعث شد ما دنبال اصلاح نظام ارزشی بیفتیم، که بین نظام ارزشی، حاکمیت اخلاق بهترین نظام است.
ایشان عنوان کرد: ما در دوره ششم شورای شهر، مس خواهیم در حوزه فرهنگ کمی عقب بکشیم و آن را به متولیان واگذار نماییم و به مسائل اجتماعی ورود کنیم. این همایش ها نیز برای گفتمان سازی است تا حساسیت جامعه بسوی این نگاه ارزشی سوق پیدا کند.
سید امیر مرتضوی، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی، نیز در حاشیه این نشست گفت: یکی از مواردی که باید مد نظر باشد، این است که حقوق عامه فقط کار یک دستگاه نیست. اگر ما بخواهیم در امر پیشگیری از وقوع جرم و صیانت از حقوق شهروندی و آزادی های مشروع موفق باشیم باید چند نکته توجه داشت، نکته اول اینکه؛ تحقیق و پژوهش باید توأمان با مباحث کاربردی باشد، ما قسمت اول را پررنگ توجه کرده ایم اما کاربردی نیستند و در جامعه خروجی آن را خیلی نمیبیند.
وی افزود: دوم اینکه؛ روحیه کار جمعی و کار مشارکتی پررنگ نیست، هر سازمانی وظایف و اولویتهای خاص خودش را دارد، در حالی که در حوزه آسیبهای وظایف مشترک داریم. نکته دیگر؛ اعتقاد باور است، کسی در حوزه فرهنگی باید باشد که اعتقاد به کار فرهنگی دارد، در حوزه پیشگیری باید اعتقاد به کار پیشگیری داشته باشد. مشکل آنجاست افرادی را انتخاب میکنیم که چند وجهی نیستند و تک بعدی هستند.
مرتصوی تاکید کرد: این همایش ها وقتی میتواند اثر بخش باشند که خروجی آن را در بیرون مردم ببینند، هر چند این همایش ها آگاهی بخشی میشود، که قابل تقدیر است.
سردار علیرضا افشار، رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه دفاع ملی، نیز عنوان کرد: در حقوق عامه بیشتر باید مردم را آگاه کرد، بیشتر مشکلات در جرایم از جهل به قانون شکل میگیرد، اگر آگاهی مردم را زیاد کنیم نظم عمومی بیشتر میشود و هر چه این آگاهی بیشتر گردد مردم شرطی میشوند و اجرای قانون را بهتر انجام میدهند.
افشار تاکید کرد: اخلاق بهتر از حقوق است زیرا در اخلاق یک چیز را به جامعه هدیه میکنیم و اگر چهره های اخلاقی را تبلیغ کنیم، روی جامعه اخلاقی اثر میگذارد. ما متاسفانه در تدبین آزادی های که در جامعه داریم کوتاهی کرده ایم.
رئیس اندیشکده جنگ نرم تصریح کرد: من امیدوارم با مشارکت مردم، سازمان های مردم نهاد و تشکل های مذهبی، کمک نظام در زمینه دفاع از حقوق عامه باشند و ناظر دولت گردند و در پیاده سازی حقوق عامه موثر واقع شوند.
سید مجتبی منتظری، ریاست سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد نیز اظهار داشت: جامعه ما، یک جامعه شهر محور است و شهر یک مفهوم اجتماعی و فرهنگی است. شهر کنونی مشهد با بیش از ۳ میلیون جمعیت و یک میلیون نفر در حاشیه شهر و استعداد بیشتر شدن بخاطر حرم امام رضا(ع) را دارد.
منتظری با بیان اینکه، توجه کردن صرف به کالبد شهر مربوط به قبل بود و اکنون توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی است، افزود: توجه به فرهنگ شهروندی و ارتقاء اخلاق اجتماعی از دلایل این نشست است. اولویت ما نسبت اخلاق و فرهنگ اجتماعی که روح شهر است تا این روح شهر ارتقاء پیدا کند.
امیرحسین جوانبخت، مدیر دفتر اندیشکده حقوق بشر دانشگاه امام صادق در خراسان رضوی نیز گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری یکی از موارد فرهنگ عمومی، اخلاق اجتماعی است. اگر بخواهیم بحث حقوقی را بررسی کنیم، باید رویکرد آموزش، پژوهش، شبکه سازی، جایگاه مردم، مطالبه گری حق خود و رفتار مسئولین از حالت سخنگویی به پاسخگویی تبدیل شود. بر اساس این رویکرد، این نشست با همکاری مشترک شهرداری مشهد و اندیشکده حقوق بشر دانشگاه امام صادق(ع) در راستای شروع دبیرخانه اخلاق اجتماعی برگزار میشود.
شایان ذکر است؛ اولین نشست حقوقی تخصصی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی با موضوع اخلاق اجتماعی در مدیریت شهری، ۵ شنبه چهارم آذر ماه، با شرکت علاقه مندان بصورت حضوری در هتل پردیسان مشهد و همچنین در بستر فضای مجازی وبینار در دو زمان صبح و عصر با ۶ کارگاه تخصصی برگزار گردید.
/ خبرنگار: علی گلستانی
کد: ۱۳۹۹۰۰۱
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |