@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

شناسایی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رقبه در کشور

جستجو
۱۴۰۰/۸/۱۷ دوشنبه
(0)
(0)
شناسایی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رقبه در کشور
شناسایی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رقبه در کشور

شناسایی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رقبه در کشور

 


معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: ما یک میلیون و ۴۰۰ هزار رقبه در کشور شناسایی کردیم که در حال شناسنامه دار شدن هستند و قریب ۲۳۰ هزار موقوفه در سراسر کشور داریم.

 


به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی؛ مهدی پندار در مراسم افتتاحیه سومین مرحله از هشتمین دوره طرح زائران رضوی که در مجتمع آموزشی امامت برگزار شد؛ بیان کرد: قریب ۸۰۲ نیت در حوزه دارو و درمان، ایتام، عزاداری سیدالشهدا که عمده موقوفات به خود اختصاص داده است و ... شناسایی شده است که در ۴۰ طبقه بندی می‌توان قرار داد.
پندار افزود: کوچکترین واحد در سازمان اوقاف رقبه است که می‌تواند یک زمین هزار هکتاری، یک واحد آپارتمان، موتورسیکلت و یا ایده فرد باشد مجموع این رقبات یک موقوفه را تشکیل می‌دهد و به استناد قانون اوقاف هر موقوفه یک شخصیت حقوقی مستقل دارد.
معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بیش از ۸ هزار امام زاده در کشور داریم که مسئولیت اداره آن با اوقاف است؛ گفت: در حوزه موقوفات دو مدل موقوفه انتفاعی و منفعتی داریم، موقوفات انتفاعی از این جنس هستند که طرف ملک و دارایی را برای نیت مشخص وقف کرده است، مثلا زمینی را برای مدرسه وقف کرده است و هیچ کار دیگری برای آن رقبه نمی‌توان انجام داد اما موقوفات منفعتی واقف باغی را وقف کرده است که منافع حاصل از این باغ صرف دارو و درمان شود.
پندار اظهار کرد:با توجه به نوع موقوفه و مزیت نسبی موقوفه باید فعالیت مرتبط با مزیت نسبی موقوفه تعریف کنیم و منافع حاصل آن را صرف اجرای نیت کنیم. ما موقوفات زیادی در حوزه کشاورزی داریم لذا ما تمام فعالیت های مرتبط با زیر شاخه کشاورزی را می‌توانیم در این زمین انجام دهیم. همچنین ما باید فعالیت مرتبط را تعریف کنیم و سرمایه گذاری انجام شود و منافع حاصل از آن صرف دو موردی که قانون گفته است شود اول اینکه حفظ عین اتفاق بیفتد یعنی خود موقوفه را سرپا نگه داریم و دومی اجرای نیت انجام شود.
وی گفت: روح حاکم بر سازمان اوقاف اجاره داری بوده است که منافع بسیار ناچیزی عاید می‌شد اما از دو سال گذشته و با حضور دکتر خاموشی تغییر رویکردی در سازمان اوقاف صورت گرفت. اسناد بالادستی داریم که ما را به این سمت هدایت می‌کند و این اسناد دستورات ۱۹ گانه ای است که رهبر معظم انقلاب به ما ابلاغ کردند که در موقوفات عمران و آبادانی، بهره وری در موقوفات و اجرای امینانه را در سطح وسیع تر انحام دهیم. همچنین سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، بیانیه گام دوم انقلاب، سیاست های کلی علم و فناوری در کشور و برنامه ششم توسعه در فعالیت های اوقاف گنجانده شده است.
معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: بر این اساس از اجاره داری به سمت مشارکت حرکت کردیم و انواع روش های مشارکت را سازمان اوقاف ملاک عمل خود قرار داد و در جهت مردمی کردن اقتصاد کشور بخش خصوصی را در فعالیت های خود دخالت دادیم.
وی با بیان اینکه در سیاست های کلی علم و فناوری ابلاغیه رهبر معظم انقلاب افزایش نقش و مشارکت بخش های غیر دولتی در حوزه علم و فناوری، ارتقا سهم وقف و حضور خیریه در این حوزه برجسته بوده است؛ گفت: با تحریم های کشور که تکنولوژی وارد نمی‌شود و در تهیه مواد اولیه با مشکل مواجه هستیم، لذا به سمت موضوعات دانش بنیان حرکت کردیم و در اولویت سازمان اوقاف در تعریف فعالیت های اقتصادی قرار دادیم.

پندار افزود: در سازمان اوقاف یک شرکت تخصصی که بتواند در حوزه های مختلف فعالیت کند وجود نداشت لذا با کنار هم قرار گرفتن چند شخصیت حقوقی، شخصیت های حقوقی جدیدی تحت عنوان شرکت های تخصصی ایجاد شدند؛ همچنین ما هلدینگ های کشاورزی طراحی کردبم و شرکت های کشاورزی در سراسر کشور راه اندازی کردیم که به صورت تخصصی زمین های موقوفات را بر اساس مزیت موجود خود زیربار ببرند .
وی بیان کرد: شرکت تخصصی در حوزه معدن ایجاد شده و کار استخراج، بهره برداری و طراحی در معادن بر عهده دارد؛ وقف پول یکی از موضوعاتی است که طراحی آن توسط اوقاف صورت گرفت که در این وقف افرادی که دارایی ندارند می‌توانند مقداری پول وقف کنند و وقف سهام که هر دو مورد تایید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است. در حوزه دانش بنیان کارهایی شروع کردیم و تغییر رویکرد ما به این صورت است که حتما زنجیره های تولید را در تمامی دارایی ها به صورت کامل انجام دهیم.
معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در حوزه کشاورزی فعالیت جدیدی را شروع کردیم در حوزه تولید صنایع چوب ورود کردیم؛ گفت: در حوزه شرکت های دانش بنیان تا امروز ۱۵ شرکت دانش بنیان با سرمایه گذاری مستقیم اوقاف فعالیت خود را شروع کرده و بدون در نظر گرفتن دانش فنی و دارایی هایی که آورده شده قریب ۸۰۰ میلیارد تومان در دو سال گذشته سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان شده و قریب به سه هزار ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در انواع رشته ها و فعالیت های مرتبط با موقوفات در دو سال گذشته آغاز شده است.
وی افزود: در حوه تولید انرژی تجدید پذیر و در زمینه انرژی خورشید در بقاع متبرکه تا امروز ۴/۴ مگاوات برق تولید کردیم که قریب به یک درصد از برق تولیدی کشور است و در این دو سال گذشته قریب ۶۴ میلیارد تومان سرمایه گذاری در این زمینه انجام شده است. در حوزه الکترونیک فعالیت هایی آغاز شده و اولین مودم بومی در کشور سازگار با G5 توسط اوقاف تولید شده است. در حوزه تولید موبایل بومی، تبلت بومی طراحی ها انجام شده است.
پندار بیان کرد: در حوزه سلامت ما شرکت ۱۰۰ درصد وقفی به نام شرکت دانش سلامت کوثر داریم، این شرکت امروز توانسته فعالیت های چشمگیری از جمله تولید میل ارتوپدی، پلاک و پیچ ارتوپدی، ایمپلنت های دندانی و استخوانی ستون فقرات و فک و صورت انجام دهد
معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: درحوزه دامپروری برای اولین بار در خاورمبانه انتقال جنین را انجام دادیم و این دانش متعلق به ایران است؛ ما از هر یک گوساله ای که وارد می‌شود ۵۵ جنین تولید می‌کنیم و این جنین ها در هر دامی بارگذاری می‌شود و در این خصوص سفارش های زیادی از کشورهای مختلف داریم.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر