مشهد میزبان اولین کنفرانس کرامت انسانی
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی از برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی و چالشهای خانواده در جهان معاصر در ۲۱ و ۲۲ آبانماه به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری آستان قدس رضوی و مجمع تقریب مذاهب اسلامی و کمک مجموعه های دانشگاهی، علمی و فرهنگی ایران و جهان اسلام خبر داد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حجتالاسلام حمید شهریاری، در نشست خبری اولین کنفرانس بینالمللی کرامت انسانی که در سالن همایشهای مهمانسرای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: خداوند صاحب اصلی کرامت و از این جهت بخشش الهی است. انسان به این دلیل بر دیگر موجودات برتری پیدا کرده که دارای کرامت گردیده است. کرامت مفهومی عام است و تمامی مفاهیم حقوق بشری را شامل میگردد.
وی افزود: بنیادیترین دارایی انسان این کرامت و شرافت است. ما میتوانیم مجموعه مباحث را تحت گفتمان دانشگاهی در جهان اسلام به اشتراک بگذاریم و به چالشهای زیست خانواده و تهدیدهای غرب برای آسیب زدن به خانواده تحت عناوین همزیستی با همجنسان و حیوانات بپردازیم.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: اولین کنفرانس کرامت انسانی با توجه به شرایط و چالشهای جهان معاصر برگزار میگردد. محور اصلی کنفرانس، کرامت انسانی و مفهوم قرآنی آن با محوریت چالشهای خانواده در جهان معاصر با هدف اینکه شبکه دانشگاهی را به خدمت جهان اسلام بیاوریم، خواهد بود.
وی افزود: در این کنفرانس به دنبال راه حل برای برون رفت از ناهنجاریهای جهان معاصر و توسعه ارزشهای انسانی در برخورد با سکولارها غرب که تهدیدی برای خانواده اند، هستیم. اسلام به خانواده اهمیت میدهد. خانواده بستری برای رشد شخصیت است. خداوند جعل الهی کرده که الفت خانواده بوجود آمده است.
حجتالاسلام شهریاری عنوان کرد: مجمع مسئولیتی بر عهده دارد که ارتباطات و تعاملات مسئله محور دانشگاهی، حوزوی و جهان اسلام است. همکاری با دانشگاههای جهان اسلام از جمله وظایف مجمع تقریب مذاهب اسلامی طبق اساسنامه تعریف شده است. تلاش است با ایجاد یک شبکه نخبگانی و دانشگاهی با چالشها و تهدیدها مقابله کنیم و ارزشهای اسلامی را به اشتراک بگذاریم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم تمام اقشار مردم، مسئولان، دانشگاهیان و نخبگان را به میدان بیاوریم باید چهار دیپلماسی، عمومی، علمایی، دانشگاهی و سیاسی را دنبال کنیم. آنچه ما در این کنفرانس دنیال میکنیم از نوع سوم و دیپلماسی دانشگاهی و نخبگانی است. برای این کنفرانس دو سال برنامه ریزی شد و مجوز ISC گرفته شد. سه جلسه شورای سیاستگذاری در سال ۱۴۰۲ و هفت جلسه با نمایندگان شورای سیاستگذاری، دانشگاههای برتر و هیات علمی برگزار کردیم و به محورهای ۹ گانه، رسیدیم.
رئیس کنفرانس بیان کرد: محورهای، خانواده محور اصلی حفظ کرامت انسانی، ازدواج، تجرد و کرامت انسانی در خانواده اسلامی، نقش حجاب در استحکام خانواده مسلمان، اخلاق جنسی مسلمانانه، خانواده مسلمان- فضای مجازی و تفریحات در جهان معاصر، چالشهای جهان معاصر برای خانواده در جامعه اسلامی، خانواده و قرابتهای نوپدید، اقتصاد خانواده مسلمان و محور کرامت انسانی و خانواده در قرآن کریم، ۹ محور کنفرانس بودند. ۱۶ پیش نشست به زبان عربی و ۳ پیش نشست به زبان فارسی بصورت حضوری و مجازی برگزار نمودیم. تا مرداد مهلت دریافت مقاله بود و در مهر داوری انجام گرفت. ۳۰۰ چکیده مقاله دریافت گردید که ۱۱۷ مقاله به زبان فارسی و بقیه از ۸ کشور دیگر بودند.
رئیس کنفرانس تصریح کرد: نخستین کنفرانس کرامت انسانی و چالشهای خانواده در جهان معاصر را ۲۱ و ۲۲ آبانماه در سالن رودکی، دانشگاه فردوسی مشهد خواهیم داشت. در حاشیه کنفرانس سه پنل تخصصی نیز پیش بینی شده است. همکاران ما آستان قدس رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد هستند که در کنار این دو، مجموعه دانشگاهی و علمی و فرهنگی ایران و جهان اسلام به ما کمک مینمایند. این اولین دوره است که در ایران برگزار میشود که قصد داریم تا تعاملات دانشگاهی بین ایران، عراق و ترکیه، هر سال در یک کشور کنفرانس را برگزار کنیم که برای سال دوم میهمان کشور عراق خواهیم بود.