مدیرعامل سازمان آتشنشانی مشهد عنوان کرد:
۹۰ درصد مراکز بهداشتی مشهد تائیدیه ایمنی ندارند
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد گفت: طبق سامانه من تاک وزارت کشور، ۱۲۳ مکان ناایمن در مشهد وجود دارد که با توجه به اخطارها هنوز فعالند و ۹۰ درصد مراکز بهداشتی درمانی مشهد فاقد تائیدیه ایمنی هستند.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ آتشپاد حمید رضا کافینیا در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن شهدای شهرداری مشهد برگزار شد، گفت: سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد با هزار و ۸۰۰ نیرو و ۵۶ ایستگاه در سطح شهر خدمات رسانی میکند. در کنار وظایف ذاتی، آموزش و بازدید را در اولویت قرار دادهایم تا کاهش خطر و ایمنی شهرمان را داشته باشيم.
وی افزود: در حوزه عملیات، در ۶ ماهه اول سال، ۱۳ هزار عملیات داشتیم که ۷۰ درصد امداد و نجات و ۳۰ درصد منجر به حریق بود. در این مدت نسبت به سال قبل ۱۱ درصد کاهش حریق داشتیم که بازخورد آموزش و بازدید همکاران بوده است، اما در حوزه نجات افزایش ۴ درصدی را داشتیم که اکثر آن عملیات نجات از آسانسور است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی مشهد اظهار کرد: بصورت میانگین روزانه هزار و ۷۰۰ تماس با مرکز فرماندهی سازمان صورت میگیرد که شامل تماسهای مشاورهای، مزاحمی و اشتباهی است و تنها ۶ درصد این تماسها منجر به عملیات میگردد. طبق استاندارد جهانی زمان رسیدن به محل حادثه بین ۴ تا ۷ دقیقه بوده که میانگین زمان در آتشنشانی مشهد ۴/۳ دقیقه است که نزدیکترین زمان به حداقل استاندارد جهانی است.
کافینیا عنوان کرد: یکی از اقدامات شاخص سازمان، برای اولین آتشنشانی در کشور، پایگاه پایش سلامت همکاران مورد بهرهبرداری قرار گرفت تا همکارانی که بعد از عملیات دچار مشکل روحی میشوند، ریکاوری شوند. همچنین دو سامانه، استاندارد سازی کدینگ عملیات و سامانه مدیریت یکپارچه آتش نشانی کشور با همکاری سازمان شهرداریها، برای بهرهبرداری سازمانهای کل کشور، راهاندازی میشود.
وی بیان کرد: در حوزه نظارت و پیگیری، خدمات پایانکار و پروانه ساختمانی ۷ هزار و ۲۰۰ پرونده ارائه شده بود که بررسی گردید. میانگین زمان بررسی پروانه ساختمانی برای گروههای مختلف ۲/۳ روز و پایانکار ۴/۴ روز است که قبلا این زمان ۶۰ روز بود. یکی از دلایل این کاهش، جلسات و نشستهای مشترک با نظام مهندسی بود که سه چک لیست مشترک معماری، برق و میکانیک تنظیم گردید.
آتشپاد کافینیا ادامه داد: در حوزه و تجهیزات، ماشین آلات ما در مشهد نسبت به دیگر شهرستانهای کشور حرف اول را میزند. نردبان ۷۲ متری آتشنشانی مشهد در خاورمیانه وجود ندارد. در راستای ارتقاء و افزایش تجهیزات در افق ۱۴۰۵، دو قرارداد به مبلغ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در حال انعقاد است که در بازه زمانی ۱۸ ماهه، تمام تجهیزات و ماشین آلات را تامین کنیم.
مدیرعامل آتشنشانی مشهد خبر داد: امسال در رژه روز آتشنشانی، از اولین اتوبوس ریکاوری کشور را رونمایی کردیم. این اتوبوس محلی برای استراحت و رفع مصدومیت و .... پیش بینی شده است. همچنین با همکاری شورای شهر، یک دستگاه پهپاد اطفاء حریق برای ساختمانهای بلند مرتبه برای اولین بار در کشور، خریداری خواهد شد که امیدواریم تا آخر سال داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص استخدام آتشنشانان خانم نیز توضیح داد: طبق ماده ۷۵ قانون کار، کارهای سخت و زیان آور برای بانوان ممنوع است، لذا نمیتوانیم از این افراد در عملیات استفاده نمائیم، اما تلاش داریم از این افراد در بخشهای دیگر استفاده نمائیم. با توجه به مصوبه جذب ۴۲۲ نفر از بانوان نیز جذب داشته باشیم.
حمیدرضا کافینیا در خصوص آتشنشان داوطلبان نیز گفت: بخشی از ایمنی شهر مشهد به کمک آتش نشانان داوطلب است. در ۶ ماهه اول امسال ۵ هزار و ۷۲۳ نفر به مدت ۴۹ هزار و ۳۳۶ نفر ساعت اموزش دیدهاند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد تصریح کرد: ما موظف هستیم خارج از محدوده با اعلام فرماندار خدمترسانی کنیم. امسال ۱۰۰ حادثه خارج از محدوده و ۳۰ حادثه صنعتی داشتیم. ۱۶ میلیارد تومان مطالبات ما در خصوص خدمترسانی خارج از محدوده است، اما متولی پرداخت آن مشخص نیست.