@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

معاون دادگستری خراسان‌رضوی خبر داد: رفع مشکل ۶۹۲ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲

جستجو
۱۴۰۳/۳/۲۷ یکشنبه
(0)
(0)
معاون دادگستری خراسان‌رضوی خبر داد: رفع مشکل ۶۹۲ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲
معاون دادگستری خراسان‌رضوی خبر داد: رفع مشکل ۶۹۲ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲

معاون دادگستری خراسان‌رضوی خبر داد:

رفع مشکل ۶۹۲ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲

 
 
 
 
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌رضوی گفت: کمیسیون حمایت قضائی از سرمایه‌گذاری مشروع را فعال کردیم، تا پرونده قضائی تشکیل نشود. سال گذشته ۸۷۴ جلسه کمیسیون برگزار شد که هزار و ۶۶۱ مصوبه داشت و مشکل ۶۹۲ واحد تولیدی رفع شد.
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ امیر مرتضوی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته گرامیداشت هفته قوه قضائیه برگزار شد، گفت: هفته قوه‌قضائیه از یکم تا هفتم تیرماه بوده که برای این هفته برنامه‌هایی پیش‌بینی شده است. یکی از برنامه‌ها مصاحبه‌های مطبوعاتی با حضور ریاست دادگستری، معاونان و دادستان و برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی نیز پیش‌بینی شده است.
 
وی افزود: جمعه مصادف با اولین روز تیرماه، سخنرانی رئیس کل دادگستری استان را در خطبه‌های پیش از نمازجمعه در مشهد خواهیم داشت و در تمام شهرستان‌ها نیز سخنرانی رؤسای دادگستری‌ها یا دادستان‌ها را داریم که به عملکرد، دستاورد‌ها و نکات قابل‌توجه اشاره می‌کنند. یکی از برنامه‌های دیگر تحقق شعار سال است. استان خراسان رضوی بیش از یک دهه در این زمینه پیشگام بوده است. بازدید از یک واحد تولیدی دارای مشکل و معضل را انجام خواهیم داد تا بتوانیم در هفته قوه‌قضائیه، مشکل آن‌ها را حل کنیم. در تمام شهرستان‌ها نیز پیش‌بینی شده تا همکاران سرکشی کنند.
 
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌رضوی اظهار کرد: ما دوشنبه‌های هر هفته ملاقات عمومی داریم که حداقل ۱۰۰ نفر در این ملاقات‌ها شرکت می‌کنند. دادگاه‌های آنلاین را در استان داریم که در سال گذشته حائز رتبه اول شدیم و در سال جدید نیز این موضوع را باقوت ادامه خواهیم داد. در هفته قوه قضائیه حضور در مساجد مهم را داریم و جلساتی با نخبگان و اساتید برگزار خواهد شد،
 
رئیس ستاد گرامیداشت هفته قوه قضائیه عنوان کرد: تلاش می‌کنیم در قالب شورای وقایع مهم که در دادگستری تشکیل می‌شود بتوانیم پرونده‌های مهم را مطرح و تعیین تکلیف کنیم. ستاد کنترل مجرمین حرفه‌ای وجود دارد و در این ستاد تلاش می‌شود افرادی که در نظم عمومی اخلال ایجاد می‌کنند و با جرائم، افکار عمومی را تحت تأثیر قرار می‌دهند، حسابشان را جدا و برنامه‌ریزی کنیم.
 
مرتضوی با بیان اینکه؛ هدف نهایی قوه‌قضائیه اجرای عدالت، احیای حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم بوده تصریح کرد: خراسان‌رضوی در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی، شعبه ویژه جرائم اقتصادی را دارد که به طور ویژه به این پرونده‌ها رسیدگی می‌کند. یکی از برنامه‌ها که قرار بود در ابتدای هفته قوه‌قضائیه برگزار شود، همایش پیشگیری از حاشیه‌نشینی بود. یک‌سوم جمعیت مشهد حاشیه‌نشین هستند. ۳۸ سازمان اثرگذار پای کار آمدند و ۵۶۳ مسئله شناسایی شد. ۱۸۵ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است.
 
وی ادامه داد: دو هدف برای این همایش داریم اول برگزاری نمایشگاه فرصت‌ها و دستاورد‌هاست. یکی از دستاورد‌های دادگستری راه‌اندازی دادگاه ویژه اطفال و نوجوانان در مجتمع شوق زندگی بوده که در حاشیه شهر قرار دارد و ۵۰ نفر از وکلای ترمیمی برای کمک به اطفال به صورت رایگان همراهی می‌کنند. هدف دوم این است که صرفاً متکدیان و معتادان متجاهر نگهداری نشوند، بلکه به سمت توانمندسازی برویم که در حال پیگیری هستیم. نام "خانه سبز "به " سرای زندگی" تغییر کرده و قرار شده ۶ سوله فعال شود تا به موضوع اشتغال و خانواده آن‌ها بپردازد. در سه مرکز، توسط شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر به دنبال توانمندسازی بیشتر آن‌ها هستیم.
 
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌رضوی با بیان اینکه کمیسیون حل اختلاف و حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری مشروع را فعال کردیم تا پرونده قضایی تشکیل نشود، عنوان کرد: در سال گذشته ۸۷۴ جلسه در استان برگزار شده که خروجی آن هزار و ۶۶۱ مصوبه بوده و مشکل ۶۹۲ واحد تولیدی رفع شده است. هزار و ۷۸۹ بازدید توسط متصدیان دفاتر و ۸۱۲ بازدید توسط قضات انجام شده است.
 
وی بیان کرد: بعد از اقتصاد، موضوع خانواده بسیار مهم است که در این زمینه ورود خوبی داشتیم. ۷۸ مرکز مشاوره در سطح استان داریم. علاوه بر طلاق توافقی، دو طلاق دیگر یکی به درخواست زوج و دیگری به درخواست زوجه نیز به مراکز مشاوره ما ارجاع داده می‌شود. در سال ۹۵ میزان سازش ۱۲ درصد بود، اما اکنون در انواع طلاق ثلاث ۲۷ درصد سازش داریم که تلاش می‌کنیم به یک‌سوم برسانیم. در سال گذشته میزان سازش ما در دعاوی نفقه و تمکین ۴۴ درصد و در دعاوی ملاقات طفل و حضانت ۵۳ بوده است. در ۲۰ اداره، شورای سازش شکل گرفته و انتظار ما این است قبل از اینکه پای آن‌ها به محاکم باز شود، در این شورا حل‌وفصل شود. به دنبال توسعه این شورا به منظور استحکام بنیان خانواده هستیم.
 
 
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه ۱۰ اتهام داریم که اولویت دارند، تصریح کرد: این اتهام‌ها شامل توهین، ضرب‌وجرح عمدی، تهدید، سرقت، تصادف، تخریب، کلاهبرداری، مواد مخدر و اختلاس است. برخی از جرائم مرتبط با کار فرهنگی و اجتماعی بوده که هرچه در این حوزه‌ها کار کنیم، آمار کاهش پیدا می‌کند.
 
وی عنوان کرد: سامانه دیده‌بانان پیشگیری از وقوع جرم را با ۷ هزار و ۵۶ دیده‌بان در سطح استان داریم که در سال گذشته ۶ هزار و ۹۵۹ گزارش ارائه دادند. حضور دیده‌بانان بسیار اثرگذار است. همچنین با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که انتخابات براساس چهار مؤلفه رقابت، سلامت، امنیت و مشارکت بوده در قوه‌قضائیه و دادگستری خراسان رضوی کمیته‌ها و ستاد‌هایی برای رسیدگی به تخلفات تشکیل داده است.
 
معاون دادگستری خراسان رضوی با اشاره به تولید سه مستند توسط دادگستری خراسان رضوی گفت: مستند مسجد حاشیه شهر که به موضوع اشتعال، مرکز ترک اعتیاد، شورای حل اختلاف، بازیافت زباله پرداخته است و تعدادی از بهبود یافتگان در آنجا مشغول کار هستند. مستند روستای احمد آباد خضرایی جلگه رخ که هیچ پرونده وجود ندارد و مستند اتفاقات در خصوص شعار سال که مورد استفاده دیگر استان‌ها نیز قرار گرفته است، از جمله این مستند ها است.
 
هادی ولایتی، ریاست شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: شورای حل اختلاف از سال ۸۲ با رویکرد احیاء صلح و سازش، فرهنگ سازی مشارکت مردمی، جلوگیری از پرونده‌های قضائی و کاهش مراجعه مردم به دستگاه قضاء شروع به کار کرد، ولی عملا در مسیر قرار نگرفت و در موازات دستگاه قضائی حرکت کرد. ۶۰ درصد پرونده‌های استان به شورای حل اختلاف وارد شد. میانگین ورودی ۱۶ تا ۱۹ هزار پرونده است.
 
وی ادامه داد: از سال گذشته قانون حل اختلاف جدید به تصویب رسید با این نگاه که دادگاه صلح تشکیل شود و شورای حل اختلاف به مرجع صلح و سازش تبدیل گردد و از رسیدگی قضائی خارج شود. مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با رویکرد هدایت اختلاف و دعوا به سمت سازش دو مجموعه، صلح و مجموعه داوری و میانجی گری را تشکیل داد.
 
ولایتی اظهار داشت: در شورای حل اختلاف مجموعه همیاران صلح را داریم که بصورت کاملا مردمی با حضور افراد متخصص فعالیت می‌کنند. در مشهد در ۱۳۱ مسجد همیاران صلح حضور دارند، که بصورت تخصصی پرونده‌های که از کلانتری یا دادگستری به آنها ارجاع می‌شوند را رسیدگی می‌کنند. یکی از رسالت‌های همیاران صلح، کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری است. اکنون ۸۰ درصد پرونده‌های دادگاه خانواده صلح و سازش است.
 
ریاست شورای‌های حل و اختلاف خراسان رضوی عنوان کرد: ما تجارب صلح های را داریم که اگر در روند اداری قرار می‌گرفت ۵ سال طول می‌کشید که در این شعب سه ماهه جمع شد. این کمک به مردم است. مردم می‌خواهند زودتر نتیجه بگیرند و به نتیجه پایدار برسند. در سطح استان ۲ هزار و ۸۰۰ نیرو به عنوان همیاران صلح داریم و ۳۹ هزار و ۷۹۸ پرونده توسط این افراد در مشهد رسیدگی شد. ۶۰ روستا، ۶۲ اتحادیه و اصناف، ۲۲ شعبه در شهرداری و سفیران ضامن آهو در قالب همیاران صلح فعالیت می‌نمایند.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر