مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی؛
ساختار شهرداری ها، متناسب مدیریت بحران نیست
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: سازمان های شهرداری الان هم در بعد پیشگیری و هم در بعد پاسخگویی متناسب این مدیریت بحران نیست. نیاز است سازمان مدیریت بحران شهرداری ها، از قالب زیر گروه به معاونت ارتقاء پیدا کنند.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محسن نجابت، در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست تخصصی مدیران بحران شهرداری کلانشهرهای ایران که در محل کارخانه نوآوری مشهد برگزار شد، گفت: برای آنکه کلان شهرها شهرها توسعه پیدا کنند مشکلات فراوانی داریم. باید تلاش شود راهکارها، سازوکارها وسازمان تعریف شود. هم در بعد پیشگیری و هم پاسخگویی باید کارهایی انجام گیرد. سازمانهای شهرداری الان خیلی مناسب این کار نیست.
وی ادامه داد: ما باید سعی کنیم چند مورد در مدیریت شهری رعایت شود. اول، تلاش به سمت مدیریت یک پارچه شهری حرکت کنیم. مرحله بعد، سازمان مدیریت بحران از قالب زیر گروه به معاونت ارتقاء پیدا کنند تا به سازمان های دیگر دستور بدهند و از ظرفیت سایر قسمتهای شهرداری استفاده شود.
غلام عباس ترکی، معاون قضائی دادستان کل کشور نیز به خبرنگاران گفت با اعلام فراخوانی از مردم درخواست کردیم موارد و ساختمانهای ناایمن را به دادستانی کل کشور گزارش کنند که در این رابطه ۲۵۰ گزارش دریافت شده است. موضوع ناایمنی ساختمانها یک موضوع فرادستگاهی و بینبخشی است و برای حل مسئله نیازمند همراهی همه دستگاهها هستیم، لذا وزارت کشور به عنوان راهبر اجرایی باید دستگاههای مختلف را در این زمینه هماهنگ کند.
وی افزود: اخیراً با تقاضای دادستان کشور از وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور برای ایجاد هماهنگی بین دستگاهها و انجام تکالیف قانونی آنها، دستورالعملی از سوی وزیر کشور ابلاغ شد که تکالیف دستگاههای مختلف در آن مشخص شده است.
ترکی ادامه داد: موضوع ناایمن بودن ساختمانها باید در کارگروه متشکل از وزارت راه و شهرسازی، نظاممهندسی، مدیریت بحران و شهرداریها مطرح و سپس ساختمانها پایش شود، موارد ناایمن مشخص و پیشنهادها برای رفع مخاطرات ارائه شوند. اگر برای ایمنسازی ساختمانها نیاز به دستور قضایی باشد، دادستانها دستورات قضایی را دراین خصوص صادر خواهند کرد.
معاون قضائی دادستان کشور با بیان اینکه اگر در کارگروه مربوطه ساختمانی از همه ابعاد ناایمن تشخیص داده شود هیچ منعی برای اطلاعرسانی و معرفی آن وجود ندارد، اظهار کرد: در تهران ساختمانهای ناایمن مطرح و توسط سازمان آتشنشانی شناسایی و مقرر شد در کارگروه مربوطه متشکل از نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، شهرداریها، نظاممهندسی و مدیریت بحران، ناایمن ساختمان در همه ابعاد ارزیابی و گزارش شود تا بر اساس آن تصمیمات قضایی اتخاذ شود.
علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز عنوان کرد: یکی از بحران ها پدافند غیر عامل است که زیر کمیسیون های ۵ گانه، کمیته پدافند غیرعامل راهاندازی شده است. یک سری استانداردها در تک تک ابعاد در پدافند سایبری باید رعایت شود.
وی ادامه داد: سایبر یکی از مسائل است، زلزله، سیل، فرو نشست و.... داریم که اگر توجه به استاندارد ایمنی نشود، مشکل و حادثه ایجاد خواهد کرد. استادارد و ایمنی نباید تبدیل به حاشیه گردد.
نصیری اطهار کرد: در این نشست مدیران بحران کلانشهرها چیزی که پیگیری میکنیم، بحث ارتقاء ساختار مدیریت، مدیریت بحران کلانشهرهاست، ما تلاش داریم با اختیارات کافی و حوزه کافی باشد.
وی در خصوص جایگاه مدیریت بحران نیز بیان کرد: ما نسبت به ۱۶ سال پیش که وارد مدیریت بحران شدیم خیلی جلوتر هستیم، هرچند با استانداردها فاصله داریم. در دانش نظری با میانگین جهانی با اختلاف جلوتریم. سیاستگذاران باید توجه بیشتری به دانش دانشمندان داخلی نمایند.
وحید اکلملی، رئیس گروه پدافند غیر عامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد نیز عنوان کرد: تا امروز اجازه ندادهایم کمبودها بر فعالیت مدیریت بحران شهرداری مشهد تأثیر بگذارد اما با اینحال حجم بالای کار با نیرویی که در اختیار داریم همخوانی ندارد. مدیریت بحران شهرداری تهران دارای ۴۶۰ نفر نیروی انسانی است. این در حالی است که مدیریت بحران شهرداری مشهد تنها از هفت نفر نیروی انسانی برخوردار است اما طی گزارشی که در نشست امروز ارائه شد مدیریت بحران شهرداری مشهد در بسیاری از زمینهها پا به پای شهرداری تهران حرکت کرده است و عملکردها اگر بیشتر نباشد کمتر نبوده است.
رئیس پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد تصریح کرد: البته کمبود نیروی انسانی در درازمدت قطعاً تأثیر خودش را خواهد گذاشت لذا در این نشست از وزارت کشور درخواست کردیم تا نسبت به اصلاح ساختار مدیریت بحران شهرداریها بهویژه کلانشهر مشهد که سالانه پذیرای حدود ۳۰ میلیون زائر است توجه ویژهای داشته باشند.
اکلملی در ادامه به وضعیت سولههای بحران شهر مشهد اشاره و خاطرنشان کرد: در این حوزه وضعیت بسیار خوبی را دارا هستیم، ما در طول پانزده سال گذشته توانستیم ۱۴ سوله مدیریت بحران را احداث کنیم این در حالی است که طی سه سال گذشته یک سوله افتتاح و اکنون ۷ سوله دیگر نیز با پیشرفتهای فیزیکی ۳۵ تا ۹۵ درصد در حال ساخت هستند که تا پایان سال بیشتر آنها به بهرهبرداری خواهند رسید.
رئیس پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد اظهار داشت: با وجود کمبود نیرو و سایر ملزومات مدیریت بحران شهرداری مشهد در بسیاری از حوزهها در کشور پیشرو بوده است، بهعنوان نمونه ما در حوزه تهیه ریزنقشِه ارزیابی سیلاب، زلزله و فرونشست ورود پیداکرده و در حال تهیه این نقشهها هستیم که این کار در کشور نمونه است.
/ علی اکبر اکرمی نیا
کد خبرنگار: ۱۳۹۹۰۳