@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

آغاز عملیات اجرایی فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب شهری تربت حیدریه

جستجو
۱۴۰۲/۱۱/۲۸ شنبه
(0)
(0)
آغاز عملیات اجرایی فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب شهری تربت حیدریه
آغاز عملیات اجرایی فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب شهری تربت حیدریه

آغاز عملیات اجرایی فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب شهری تربت حیدریه

 
 
 
 
 
 
عملیات اجرایی فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب شهری تربت حیدریه بزودی آغاز می‌شود. اجرا و تکمیل، بهره برداری و نگهداری تاسیسات فاضلاب شهری تربت حیدریه جزو برنامه‌های اولویت‌دار این شهرستان است که با همکاری خوب مردم و مسئولان، شتاب بیشتری گرفته است.
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ بزودی کلنگ زنی فاز دوم مدول تصفیه خانه برای تصفیه ۱۲ هزار مترمکعب فاضلاب شهری جدید به ارزش ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال با حضور مقامات ملی و استانی به سرانجام خواهد رسید .اجرای این طرح علاوه بر مزیت های زیست محیطی باعث توسعه سایر طرح های اقتصادی وابسته به آب و همچنین رونق اشتغال و رفع بیکاری در این حوزه می‌شود.
 
تربت‌ حیدریه از معدود شهرستان‌های خراسان رضوی است که از سال ۱۳۷۵ پروژه سیستم فاضلاب و تصفیه خانه آن با حمایت های دولتی آغاز بکار شده است. این روند تا سال ۱۳۸۸ ادامه داشته ولی با وجود مشکلات متعدد اقتصادی از جمله تحریم ها، ادامه کار و تکمیل و بروز رسانی آن با بودجه های دولتی راکد ماند. در سال ۱۳۹۷ که مشکلات این عرصه در تربت حیدریه در حال گسترش بود مدیران استان برابر مطالعات و بررسیهای مختلف تصمیم به واگذاری کار به سرمایه گذار بخش خصوصی می‌نمایند.
 
لازم بذکر است این اولین پروژه فاضلاب در کشور بود که به روش بیع متقابل به سرمایه گذار بخش خصوصی واکذار می‌شد. آن هم در شرایطی که استقبالی برای سرمایه گذاری در طرح های مشابه بدلیل ریسک بالای اقتصادی وجود نداشت.
 
دکتر محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار ما گفت : یکی از مبانی اقتصاد مقاومتی، استفاده از ظرفیت های مردمی (بخش خصوصی) برای رشد و توسعه کشور است
 
وی افزود: در پروژه های عمرانی که عمده آن در دست دولت است کمتر از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می‌کنیم. ایشان تصریح کرد: یکی از عرصه هایی که حضور بخش خصوصی می‌تواند ارزشمند باشد، بحث پساب ها است لذا پروژه های تجمیع فاضلاب ها و آبهای شهری و روستایی برای اولین بار در کشور در این شهرستان به بخش خصوصی واگذار شده تا در غالب سرمایه گذاری از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می‌شود.
 
مشارالیه خاطر نشان کرد: اجرای طرح جمع آوری فاضلاب توسط سرمایه گذار بخش خصوصی (شرکت توس مسیر)، تجربه بسیار موفقی است که در سراسر کشور شاهد اجرای آن هستیم.
 
زنگنه با اشاره به انعقاد قرارداد جمع آوری فاضلاب شهری با شرکت توس مسیر در سال ۹۷، اظهار کرد: در این سال قراردادی مبنی بر اجرای صد کیلومتر شبکه فاضلاب شهری و بروز رسانی و ساخت تصفیه خانه تربت و جمع آوری پساب منعقد شد، که اکنون شاهد تسریع در انجام پروژه هستیم. در یکسال گذشته بیشتر از نیمی از مسیر باقیمانده این پروژه انجام شده است، در سال ۱۴۰۳ شاهد تکمیل مقدار الباقی باشیم.
 
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی همچنین به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دولت باید نقش پدری داشته باشد، اشاره کرد و افزود: استان خراسان رضوی ساخته نخواهد شد مگر به دستان بخش خصوصی توانمند و حمایت دولت. خصوصا اینکه حمایت دولت باعث افزایش توان و انگیزه بخش خصوصی می‌شود.
 
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد معلمی امام جمعه تربت حیدریه نیز احداث تصفیه خانه و شبکه جمع آوری فاضلاب را مصداق خدمت به مردم خواند و گفت: یکی از فعالیت های خوب در شهر تربت حیدریه که با مشکل کم آبی مواجه است مدیریت آب های فاضلاب و تصفیه آنها است، که می‌شود در بخش کشاورزی و صنعت به کار برد. من از این مجموعه بازدید داشته و اقدامات ارزشمندی در آجا در حال انجام است.
 
حجت الاسلام معلمی تاکید کرد: پروژه جمع آوری فاضلاب در سطح شهر پروژه بزرگی است که نیازمند همکاری مردم و حمایت دستگاه های دولتی از بخش خصوصی است.
 
دکتر موسوی معاون عمرانی فرماندار تربت حیدریه نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: پروژه جمع آوری فاضلاب شهرستان تربت حیدریه که از سالهای دور آغاز شده به دلیل فراز و نشیب هایی که داشت، از سال ۹۸ به شرکت توس مسیر واگذار شد و از سال ۱۴۰۰ شاهد شتاب در پروژه هستیم.
موسوی تصریح کرد: ظرفیت تصفیه خانه بعد از اجرای مدول دوم ۲۵ هزار متر مکعب است که شرایط مطلوبی را برای شهرستان ما ایجاد می‌کند.
 
وی با اشاره به گلایه های مردم در خصوص خرابی در خیابان ها، متذکر شد: کار عمرانی همیشه خرابی دارد ولی برای رسدن به شرایط مطلوب این مسئله نیز حل می‌شود.
 
نور محمدی مسئول اداره محیط زیست تربت حیدریه نیز در این خصوص گفت: با توجه به کمبود آب در شهرستان تربت حیدریه و نیاز به جمع آوری فاضلاب و احداث تصفیه خانه، مشارکت بخش خصوصی بسیار مفید فایده بوده است. در این خصوص شرکت توس مسیر به عنوان یک شرکت موفق اقدامات خوبی را سازمان داده است. در بحث ساخت تصفیه خانه از بخش خصوصی کمک گرفته شد. اولویت استفاده از پساب تصفیه شده باید در بحث صنعت باشد.
 
خانم الهه پیوندی، رئیس هیئت مدیره شرکت توس مسیر عنوان نمود: شرکت توس مسیر در سال ۹۸ در یک حرکت جهادی و مسئولیت اجتماعی و اقتصادی اجرای پروژه تصفیه خانه و شبکه فاضلاب تربت حیدریه را برعهده گرفت. در ابتدای بهره برداری و بهسازی تصفیه خانه اجرایی شد و تا کنون بیش از ۵۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در سطح شهر اجرا، و پنج هزار انشعاب جدید واگذار شده است. که البته تعداد خانوارهائی که از انشعابات جدید بهره برداری می‌نمایند، بالغ بر هفت هزار می‌باشند.
 
رئیس هیئت مدیره شرکت توس مسیر با اشاره به بهره برداری از ۶۰ کیلومتر از ۳۴۰ کیلومتر شبکه فاضلاب شهری تربت حیدریه، گفت: مناطق عملیاتی شده عمدتا قسمت های محروم و حاشیه ی شهر و قسمت هایی سنگی بوده که اجرای شبکه در این مناطق بسیار سخت است.
 
وی خاطر نشان کرد: بسیار خوشحال و مفتخریم که در این شرایط کمبود آب، توانسته ایم با جمع آوری اکثر فاضلاب شهر و انجام تصفیه آن خدمت بزرگی را به مردم فهیم و زحمت کش تربت ارائه داده. بستر های لازم را برای استفاده از پساب برای تزریق به سفره های زیر زمینی یا بهره گیری در صنعت و کشاورزی را فراهم آوریم.
 
شایان ذکر است شرکت توس مسیر با اتکاء به پشتوانه های قوی فنی، تاسیساتی و اقتصادی خود و همچنین استفاده از نیروهای بومی و با طراحی یک برنامه منظم و منسجم، کار مطالعاتی و رفع نقایص شبکه فاضلاب و هدفگذاری برای تکمیل خطوط فاضلاب و افزایش انشعابات را آنهم در مناطق محروم و کم برخوردار شهر که اتفاقا از نگاه فنی جز مناطق سنگی و مسیر سخت بوده، آغاز و بصورت همزمان اقدام به بازسازی و تعویض ساختار مستهلک تصفیه خانه نموده است.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر