ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت جام خبر داد:
همایش بین المللی هزاره شیخ جام برگزار میشود
ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت جام با بیان ظرفیت های ویژه فرهنگی و هنری شهرستان، بخصوص موسیقی مقامی و بازیهای آئینی، از برگزاری همایش هزاره شیخ جام در ۲۲ و ۲۳ تیرماه خبر داد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حسین جمشیدی فرماندار شهرستان تربیت جام در نشست خبری همایش هزاره شیخ جام که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، گفت: شناخت مفاخر و افراد تاثیر گذار ارتباط معناداری با رشد فرهنگی و اجتماعی دارند. شهرستان تربت جام به شهر شیخ احمد جامی شناخته شده است. از سال ۹۳، پنج همایش برگزار شده تا به هزاره برسیم.
وی ادامه داد: تمام مقدمات برگزاری همایش فراهم شده است. حضور شخصیت هاي علمی، سیاسی، دینی در شهرستان فرصتی برای شناخت ظرفیت های تربت جام است. حضور این شخصیت ها رابطه مستقیم با اتفاقات خوب منطقه خواهد بود.
جمشیدی با تاکید بر اینکه شهر تربت جام به عنوان شهر وحدت در کشور شناخته شده است، بیان داشت: برگزاری این همایش در شورای فرهنگ عمومی شهرستان، در استان و کشور تائید گردیده است که حضور شخصیت ها در مراسمات افتتاحیه و اختتامیه، همراه با اتفاقات نیک در کنار این همایش را شاهد باشیم.
علیرضا قیامتی، دبیر علمی همایش هزاره شیخ جام نیز در این نشست عنوان کرد: همایش به نوعی آوردههای ملی و منطقه ای به همراه دارد که نگاه ما به آورده های ملی بیشتر از آوردههای محلی آن است. آورده اصلی تقویت زبان فارسی و پاسداشت این زبان بوده است.
وی افزود: شیخ احمد جامی در قرن پنجم هجری که زبان فارسی در تنگنا و فراموشی بود و اکثر علما و نویسندگان به زبان عربی مینوشتند، ایشان به زبان فارسی نوشتند تا پاسداشت این زبان باشند، درحالی که ایشان عالم به آیات و حدیث بودند.
دکتر قیامتی اظهار داشت: پاسداشت شیخ جام میتواند همگرایی در فارسی زبانان سراسر جهان باشد. این همایش پیوند این افراد در دیگر کشورهاست و محفلی برای ترویج زبان فارسی خواهد بود.
دبیر علمی هزاره شیخ جام بیان کرد: یونسکو بر نقش عرفا در گسترش مهر و دوستی تاکید دارد و شیخ احمد جامی بزرگترین منشاء صلح و دوستی بوده است. یکی دیگر از اهداف ما، وحدت است و شیخ جام از ارکان وحدت در کل جهان بوده است. ایشان از نخستین عرفای قرن ۵ هستند که قصیده در مدح ۱۲ امام دارند.
وی ادامه داد: شیخ جام در آسیای مرکزی بیشتر از ایران شناخته شده است. یکی از برترین مقالات این همایش از کشور هند است که به اثرات ایشان در کشور هند پرداخته شده است. پس یکی از اهداف را میتوانیم تاثیر شیخ احمد جامی در شبه قاره هند و آسیای میانه بدانیم. ما میخواهیم غبار آشنایی منحرفان که برخی از شیخ جام دارند را بزداییم و ایشان را با آثارش بشناسانیم.
دکتر علیرضا قیامتی گفت: یکی دیگر از اهداف در آیت همایش شناخت خود شهر تربت جام است. این شهرستان ۱۲۶ شاعر، نویسنده و دانشمند صاحب اثر دارد که در هیچ کجای ایران، فرهنگی با این وسعت نداشته ایم. هنر این شهر را با دوتار میشناسند، اما صرفا فقط دوتار نیست، این شهر پایتخت دوتار عرفانی جهان اسلام است. ۳۵ گروه بازیهای و اساتید بزرگ بازیهای آئینی دارد که کسب عناوین جهانی داشته اند.
حسن جامی الاحمدی، دبیر اجرائی همایش بین المللی هزاره شیخ جام نیز عنوان کرد: فراخوان همایش از ۸ ماه پیش منتشر شد که با همیاری وزارت امور خارجه و موسسه اکو انعکاس خوبی پیدا کرد. ۱۵۶ مقاله به دبیرخانه رسیده است که ۳۱ مقاله از ۱۱ کشور خارجی و بقیه از کشور ایران است. ۵۰ مقاله جهت چاپ و ارائه سخنرانی انتخاب گردیده است.
وی با اشاره به اینکه همایش هزاره شیخ جام بصورت بین المللی در تاریخ های ۲۲ و ۲۳ تیرماه برگزار میشود، افزود: در حاشیه این همایش نمایشگاههای مختلفی مانند، نمایشگاههای انجمن خوشنویسان تربت جام و خراسان، صنایع دستی، کتاب تمام نویسندگان منطقه جام، توانمندی های شهرستان، موسیقی و بازیهای آیینی، شب فرهنگی و شب شعر استانی با محوریت شیخ احمد جامی، عرفان و تربت جام و برنامه دوتار نوازی گروهی با حضور حدود ۱۵۰ نفر برگزار میشود.
شایان ذکر است؛ در برگزاری همایش هزاره شیخ جام، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، مرکز پژوهشی میراث مکتب، موسسه فرهنگی اکو، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، کمیسیون ملی یونسکو- ایران، دانشگاه فردوسی مشهد، سازمان فرهنگ و ارتباطات و جمعی از نهادها و سازمانهای شهرستان تربت جام، دبیرخانه همایش را یاری میدهند.