نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی عنوان کرد:
جهاد تببین منحصر به قشر خاصی نمیشود
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد گفت: مقام معظم رهبری حکم به جهاد تبیین دادند و جهاد تبلیغ نفرمودند. جهاد تبلیغ وظیفه قشر روحانیت است، اما جهاد تبیین به قشر خاصی منحصر نمیشود. در جهاد تببین ابلاغ کفایت نمیکند، بلکه رساندن به مطلوب است. این وظیفه در درجه اول وظیفه روحانیت است.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ آیت الله سید احمد علم الهدی، در همایش مبلغین جهادی در عرصه سلامت و مقابله با کرونا که در مجتمع اقامتی امامت مشهد برگزار شد، گفت: مؤمنون و صادقون منحصر به کسانی است که خدا و پیامبر را باور کرده و جهاد میکنند. آنچه در ذات خداوند مقدم است، جهاد اموال و جهاد انفس است و جهاد انفس بر جهاد اموال تقدم دارد.
وی افزود: آنچه در شما تحقق پیدا کرد، جهاد انفس بود که در شیوع بلایی که تمام جهان را فرا گرفته بود، تکلیف شرعی اموات را انجام دادید. حرمت مومن در جامعه دینی و اسلامی در اوایل شیوع کرونا از بین رفته بود که شما آمدید و این حرکت بزرگوارانه را بدون ترس از شیوع انجام دادید و بخاطر اخلاص شما آبرومندانه به خاک سپرده شدند.
امام جمعه مشهد تصریح کرد: هدایت دو قسم است، یکی نشان دادن راه است و قسمت اصلی هدایت، رساندن به هدف و منزل خواهد بود. هدایت امت منحصر به مولای متقیان امام علی(ع) بوده است. جهاد تبلیغ مقام ابلاغ است که یا جا میافتد یا جا نمیافتد ولی جهاد تبیین رساندن به مطلوب است.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی تاکید کرد: اگر ما در زندگی یک خاطره ایجاد نماییم که ولی عصر به ما لبخند بزن برای تمام عمرمان کافی است. در عرصه خدمت مهم نیست چه کسی جلوتر یا عقبتر است، آنکس جلوتر است که به خدمت تمام عصر بیاید. امیدواریم بتوانیم ما اخلاصمندانه خدمت خود را انجام دهیم. مسیر خدمت مسیر خطیر است و همواره نیست، ممکن است در این مسیر از اخلاص کاسته شود.
عبدالهی نماینده گروه تبلیغی احسان ماندگار نیز در این همایش گفت: اسلام برای تحقق اهداف اجتماعی دو نهاد، نهادهای حاکمیتی و نهادهای اجتماعی دارد، که هر کدام وظایفی دارند. هیچ کس نمیتواند بگوید فقط نهادهای حاکمیتی یا نهادهای اجتماعی مسئولند. هر کس باید در راستای این اهداف متعالی اسلام و جامعه اسلامی عمل کند.
وی ادامه: برای پیدا کردن و رفع محرومیت، فعالیت جهادی باید کنار حاکمیت نهادهای اجتماعی نیز قدم بردارند. در عرصه فعالیت های جهادی تجربه کرونا نشان داد فضا برای فعالیت های مردمی و جهادی فراهم است.
عبدالهی بیان کرد: با گفتگو با آقای خاموشی ایشان نیز تاکید کردند چه چیزی بهتر از فعالیت های جهادی برای فعالیت های تبلیغی میتواند باشد، پس جمعی تشکیل شد که از ظرفیت مبلغین سراسر کشور که با اداره اوقاف ارتباط دارند یا اینکه با پشتیبانی بقاع متبرکه میتواند کار کنند، تشکیلاتی شکل بگیرد. لذا گروه تبلیغی " احسان ماندگار" به عنوان بک سازمان مردم نهاد تشکیل شد.
ایشان تصریح داد: این گروه جهادی اهداف و برنامه های مفصلی دارد که میتوان از، تحقیق و پژوهش برای معضلات اجتماعی، ترویج معارف قرآن و عترت، کمک به کاهش فقر، طراحی جلوههای نوین تبلیغ، همکاری برای تبدیل بقاع متبرکه به قطب محرومیت زدایی، ترویج سنت حسنه وقف و استفاده از ظرفیت نهادهای اوقاف و بسیج برای اهداف گروه اشاره نمود.
محمد احمدزاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، در همایش مبلغین جهادی اظهار داشت: مجاهدت طلاب در ایام کرونا در بخش های مختلف نمود داشت. یک میلیون و ۳۵۰ هزار بسته معیشتی در کشور و ۱۵۰ هزار بسته در استان خراسان به همت همین عزیزان توزیع شد. همچنین در بخش سخت تغسیل و تدفین اموات کرونایی با وجود ترس در افراد اوج خدمت بود.
وی ادامه داد: هر ساله گروههای مختلفی برای زیارت امام رضا(ع) که اکثریت زیارت اولی هستند تشریف میآورند و ما از محل نیت واقفین و بقاع متبرکه میزبان آنها هستیم. امسال ۳۱۳ نفر از کادر درمان در سه دوره مشرف شدند. مبلغین جهادی مانده بودند و ما منتظر فرصتی برای هزینه بودیم که با کمک آیت الله علم الهدی از محل حق تولیت خود از موقوفات گوهرشاد خانم این مهم انجام گرفت و اکنون میزبان این عزیزان هستیم.
شایان ذکر است؛ در پایان این مراسم از ۵ نفر مبلغ جهادی برتر مبارزه با کرونا از استانهای، تهران، خراسان رضوی، خوزستان، سیستان و بلوچستان و استان قم تقدیر بعمل آمد.