معاون دادگستری خراسان رضوی عنوان کرد:
کارشناسان رسمی دادگستری باید مدیر باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: یک کارشناس رسمی و قاضی باید یک مدیر باشد. باید پرونده را فقط رسیدگی کند، بلکه باید مدیریت کند. مشکل باید علت یابی و ریشه یابی شود. بک کارشناس رسمی، وکیل و قاضی باید چند بعدی باشد، اگر یک بعدی بود او موفق نیست.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ سید امیر مرتضوی در نشست خبری مرکز کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی که به مناسبت هفته قوه قضائیه در سالن آمفی تئاتر مرکز کارشناسان با حضور محمد حسین شرکاء، ریاست مرکز کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی، محمد کاظم فلاح، معاون قضائی، منابع انسانی و فرهنگی دادگستری استان خراسان رضوی و جمعی از کارشناسان منتخب مرکز برگزار شد، گفت: در راستای سند تحول قوه قضائیه، که مقام معظم رهبری در جمع مسئولین عالی قضایی بر اجرای دقیق آن تاکید داشتند، کارشناسان هستند که میتوانند کمک بسیار زیادی به دستگاه قضا نمایند.
وی ادامه داد: ما در مرکز کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی ۶۵۰ کارشناس داریم که ۳۵۰ نفر دیگر نیز در حال کارآموزی هستند. همچنین در کانون کارشناسان نیز هزار و ۸۰۰ کارشناس داریم، که این ظرفیت خوبی برای دادگستری استان خواهند بود.
معاون پیشگیری دادگستری خراسان رضوی با توصیه هایی به ریاست مرکز کارشناسان رسمی استان عنوان کرد: از شما میخواهم موارد که ذکر میشود را اجرائی کنید، ابتدا اجرای سامانه های مرتبط است. بعد، یکی از مواردی که دستگاه قضایی بسیار با آن دست و پنجه میکند، حجم پروندهای که علاوه بر تلاش حجم این پرونده ها کم نمیشود. در این حوزه مرکز کارشناسان میتواند در کاهش ورودی ها کمک کند. تنها کارشناسی در حوزه تخصصی خود انجام ندهد و تلاش کند آن را حل و فصل نماید.
ایشان ادامه داد: یک سری پرونده ها رسوبی و معوق است، چندین بار کارشناسی رفته است. باید کارشناسی مستند باشد و اقناع کند. کارشناسی که دقیق و مستند کار کند قاضی نیز به او رجوع میکند. تعدد کارشناسی ها اطاله دادرسی ها را میآورد و زمانبر است. کارشناسان باید از روشهای حل اختلاف غیر از روش های معمول قضایی بهره ببرند. در استان خراسان رضوی ۳ هزار کارشناس داریم، وقتی تکرر مشکل در یک منطقه بوجود میآید، پس مشکل ساختاری و منطقه ای وجود دارد، لطفا این مشکلات را به دستگاه قضا منعکس نمایید، تا حل شود.
ایشان با اشاره به اینکه از مرکز کارشناسان، سرعت، دقت، تسهیل و مدیریت را میخواهیم، تصریح کرد: ۱۸ شعبه تخصصی در مشهد داریم که هرکدام یک تخصص را انجام میدهند، که امیدواریم تا آخر امسال همه شعب به سمت تخصصی شدن بروند. همچنین ۲۳ هیات اندیشه ورز صنعتی در استان تشکیل شده که بسیاری از مشکلات آنها را حل کرده است، در مرکز کارشناسان نیز باید این کمیته های تخصصی تشکیل، ارزیابی و تشویق شوند. همچنین در شهرستانها از کارشناس بومی یا شهرستان همجوار استفاده شود.
مرتضوی اظهار کرد: در داخل شهر مشهد زمین قولنامه ای نداریم و تمام زمین ها مالک مشخص دارند. اما در قسمتی از حاشیه شهر مالکیت مشخص نبود و قولنامه ای بود که با همکاری و همیاری آستان قدس رضوی، شهرداری، دادگستری، ثبت اسناد و املاک ۴ هزار سند قولنامه ای به سند رسمي تبدیل شد.
محمد حسین شرکاء، ریاست مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان خراسان رضوی نیز عنوان کرد: مبنای هفته قوه قضائیه کارآفرینی، حمایت از کارآفرینی، امنیت اقتصادی، تجلیل از قضات و کارکنان قوه، تکریم ارباب رجوع، مبارزه با فساد و ایجاد امنیت اجتماعی است.
وی ادامه داد: نظریه کارشناس به عنوان یک نطر تخصصي نگارش، مهر و به شعبه ارسال میگردد. اگر این نظریه از واقیت خارج شود باعث بدبخت شدن یک انسان میگردد. آموزش، کمیته های تخصصی، کمیسیون های فنی و ارتقاء علمی کارشناسان باید بسترش فراهم شود. ارائه توسعه خدمات باید نزدیک شویم و از تخفیف که دور از شان کارشناس است دوری کنیم.
شرکاء در خصوص عملکرد مرکز نیز بیان کرد: ارائه خدمات الکترونیکی است، کارشناسان کشیک در مرکز همیشه حضور دارند، برای اولین بار در کشور نماینده مرکز در شعبه مستقر کردیم که در ۴۵ دقیقه قرار کارشناسی و نظریه الکترونیکی به شعبه تقدیم میشود. همچنین دو کار زیر ساختی انجام گرفته است که عبارت است از؛ ایجاد بانک اطلاعات کارشناسان در تمام رشته ها و زیر ساخت رتبه بندی کارشناسان الکترونیکی میشود و تمام امتیازات توسط سامانه انجام خواهد شد.
همچنین در خصوص فعالیت های مرکز کارشناسان رسمی در هفته قوه قضائیه امسال بیان شد: برگزاری دوره آموزشی ویژه کارشناسان و کارآموزان با حضور ۴۰۰ نفر، دوره آشنایی با تخلفات انتظامی و آئین نگارش کارشناسی مقدماتی، دیدار با ریاست شورای عالی قضایی استان، فضا سازی مرکز متناسب با هفته قوه قضائیه و ایجاد میز خدمت بخشی از فعالیت مرکز کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی در هفته قوه قضایی ۱۴۰۱ بود.
شایان ذکر است در این نشست اعلام شد: مرکز کارشناسان رسمی دادگستری، با هدف ارائه خدمات مشاوره و کارشناسی به مردم، با حضور ۶۰ هزار وکیل و کارشناس در کشور تشکیل شد و اکنون این مرکز تبدیل به نماد ملی خدمات مشاوره، کارشناسی و داوری شده است. سند تحول مرکز کارشناسان با توجه به دو سند بالادستی، سند تحول قوه قضائیه و بیانیه گام دوم انقلاب بنا شده است. هر کارشناس مرکز موظف است در طی سال ۳ پرونده معاضدتی بصورت رایگان ارائه خدمت نماید. در دیگر پرونده ها با توجه به نوع و رشته کارشناسی تعرفه هزینه کارشناسی از ۵۰۰ هزار تومان تا ۵۹ میلیون تومان است، که با پیشنهاد کارشناس و تائید قاضی تعیین میشود.