@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی: آزادگان تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند

جستجو
۱۴۰۲/۵/۲۴ سه شنبه
(0)
(0)
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی: آزادگان تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی: آزادگان تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی:

آزادگان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده‌اند

 
 
 
 
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی بیان کرد: آزادگان تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و سرمشق آرمانهای انقلاب اسلامی شد. دوران اسارت آنها تاریخ باشکوه میهن ما است که سرشار از درس، خاطره و افتخار خواهد بود. وظیفه ما است، همانگونه یاد شهدا، زنده نگه داشتن خاطره آزادگان است.
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حجةالاسلام مهدی حسن زاده نامقی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت سالروز ورود آزادگان به کشور برگزار شد، گفت: آزادگان شاگردان ممتاز مکتب ائمه اطهار، بویژه امام سجاد و شیرزن دشت کربلا حضرت زینب هستند. امسال مقارن شدن ایام اسارت آنها با سالروز ورود آزادگان به کشور را به فال نیک می‌گیریم.
 
 
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی اطهار کرد: لزوم آثار هنری فاخر در تبین رشادت‌ها آنها به معنی امضاء کردن سند پیروزی انقلاب اسلامی خواهد بود. در طول دفاع مقدس ۴۱ هزار و ۸۰ نفر از سراسر کشور در اسارت بودند. ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر در ۱۲ اردوگاه صلیب سرخ، ۲۳ هزار و ۵۸۰ نفر در ۸ اردوگاه مفقودین و ۲۰۰ نفر در سه زندان حزب کمله در اسارت بودنند.
 
حجةالاسلام حسن زاده عنوان کرد: از میان اسرای کشور تعداد ۵۶۴ نفر در اردوگاههای عراق به شهادت رسیدند، که عنوان " شهید غریب اسارت" را برای آنها بکار می‌بریم. استان خراسان رضوی نیز ۳ هزار و ۲۴۱ اسیر داشت که ۴۱ نفر شهید غریب اسارت هستند. افتخار هزار و ۸۰۵ اسیر و ۲۰ شهید غریب اسارت شامل حال مشهد مقدس گردیده‌است.
 
وی در خصوص برنامه‌های تدارک دیده شده گرامیداشت این ایام نیز توضیح داد: اجلاسیه " الماس‌های درخشان" در محل استانداری و بصورت وبینار با فرمانداران استان، شبی با خاطره آزادگان با جانبازان قطع نخاعی، تجلیل از برخی خانواده آزادگان، گردهمایی همسران و دختران قبل از اسارت، دیدار مسئولین با آزادگان در مشهد و شهرستان‌ها، تجدید میثاق با شهدا، اکران تصاویر اسرای متوفی در قاب‌های شهری مشهد، بازدید مدیران اجرایی از موسسه پیام آزادگان، معرفی آزادگان شاخص و فضا آرایی مساجد و سخنرانی آزادگان در بین نمازها از جمله این برنامه‌ها خواهد بود.
 
علی اکبر عرفانیان، مدیر موسسه پیام آزادگان نیز در این نشست عنوان کرد: دفاع مقدس یک روی آشکار به نام جبهه و جنگ و یک نیمه پنهان دارد که آن دوران اسارت است. اگر نبود جنگ عراق با کویت شاید اسرا آزاد نمی‌شدند و صدام قصد داشت اسرا را نگه دارد تا فوت کنند.
 
وی با بیان اینکه ۵۴ درصد اسرا، مفقودین بودند، ادامه داد: روز ۲۶ مرداد بک روز شادی برای آزادگان و خانواده آنها بود، اما یک روز تلخ برای خانواده مفقودین بود. ۴۰ هزار نفر در آن ایام از اینکه فرزند خود را پیدا کنند قطع امید کردند.
 
مدیر موسسه پیام آزادگان اظهار کرد: اسرا، زندان را به دانشگاه تبدیل کردند. در مدت اسارت سه شخصیت، حاج آقای ابوترابی که به مدت ۱۰ سال در موضوعات روانی، جسمی و معنوی آزادگان را آماده می‌کرد، شهید تندگویان که از اوایل اسارت در سلول انفرادی بود و شهید لشگری که ۱۸ سال اسارت کشید که ۱۰ سال در سلول انفرادی و بعد از بازگشت آزادگان نیز ۸ سال دیگه اسیر بود، نقش خاصی داشتند که باید به این سه شخصیت بیشتر پرداخته گردد.
 
عرفانیان تاکید کرد: امسال روایت ما در حوزه آزاده‌ها بخش دیگری با عنوان مدیریت اسرای عراقی در ایران، به خود گرفته است. امام راحل در آن زمان فرمودند که تمام اسرای عراقی در ایران مهمان ما هستند، مسلمانند و رفتار ما باید نگرش آنها را به کشورمان عوض کنند. ۶۵ هزار اسیر از ۱۵ کشور داشتیم که از لحاظ، زیستی، خوابگاهی، درمان و بهداشتی و اشتغال در شرایطی خوبی قرار داشتند.
 
وی تصریح کرد: وقتی می‌گوییم دفاع ما، دفاع مقدس است باید در تمام مراحل آن مقدس باشد. ۲۰ هزار نفر از اسرای عراقی باسواد و ۷ هزار نفر حافظ قرار شدند. و تعداد قابل ملاحظه‌ای پناهنده کشور ما گشتند، در حالی که هیچ تقاضای پناهندگی عراق از سوی اسرای کشور ما صورت نگرفته بود.
 
محمد صادق خاکساری، مسئول اردوگاه اسرای عراق در مشهد نیز اظهار کرد: اسرای عراق در استان خراسان رضوی توسط ۵ اردوگاه نگه‌داری می‌شدند. نظام بعث آنها را به کلی شستشوی مغزی کرده و به آنها گفته بود که اگر اسیر شوند به بدترین شکل ممکن تکه تکه می‌گردنبند.
 
وی افزود: ۱۰ هزار و ۶۳۴ نفر درخواست پناهندگی مطلق کردند که ۳۰ درصد آنها توسط صلیب سرخ منصرف شدند و ۷ هزار و ۶۳۴ نفر پناهنده کشورمان گشتند. برخی از آنها جذب گردان‌ها شده و در دفاع مقدس شرکت نمودند که ۴۲۶ نفر در عملیات شرکت و شهید شده‌اند.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر