همایش منطقهای پدافند سایبری برگزار شد
همایش منطقهای پدافند سایبری و اقدامات مصمون سازی با حضور مدیران پدافند غیرعامل، مسئولین حراست و جمعی از مسئولین کشوری و استانی به همت شرکت فاوای رضوی و اداره کل پدافند غیرعامل استانداری خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ غلامرضا جلالی پور، ریاست سازمان پدافند غیرعامل کشور در همایش منطقهای پدافند سایبری و اقدامات مصون سازی که در سالن همایش اتاق بازرگانی، کشاورزی و صنعت و معدن خراسان رضوی برگزار شد، ضمن استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت پدافند غیرعامل گفت: ما دو مولفه فنآوری و استراتژیها را داریم که در رابطه آنها تهدید نیز وجود دارد.
وی افزود: پیشرفتهای فنآوری ما را به سوی موارد جدیدی میکشاند که باید دقت شود، فنآوریهای جدید چگونه هستند و چگونه ما را به جلو میبرند. بکارگیری تکنولوزی بر ذهن، فکر، باور و رفتار میتواند تاثیر داشته باشد که زیرساخت فنآوری است. هدایت افکار عمومی میتواند مانع تخفیف، تضعیف یا تغییر عملکرد شود.
جلالی پور با اشاره به اینکه؛ موضوع مالی سالهاست که به عنوان یک اسلحه نظامی بکار گرفته میشود، اظهار کرد: ما نمیتوانیم به عرضه فنآوری خوشخیال باشیم که فقط برای کمک و رفاه به جامعه ما وارد میشود. قطعا پشت سر این فنآوریها تهدیدهایی نهفته است. یک الگوی جنگ دیکر استفاده از مردم و بکارگیری علیه مردم است.
ریاست پدافند غیرعامل کشور با بیان ویژگیهای تهدیدات ترکیبی بیان کرد: تغییرات و تحولات عمده فنآوری و تکنولوژی، افزایش میل ترکیب و همجوش فناوریهای مدرن، ایجاد فنآوریهای مدرن ادعام و ترکیب شده، تطابق پذیری اعمال استراتژی و تجارب مثبت و منفی بکارگیری فنآوریهای نو، از جمله تهدیدات است.
وی با بیان اینکه در جنگ ترکیبی نباید به دنبال یک عنصر باشیم و باید در ترکیب آن قرار بگیریم، گفت: در بررسی ما به این نتیجه رسیدیم که ۴ نوع حمله وجود دارد. حملات مبتنی بر آسیب پذیریها، حملات مبتنی بر آسیب پذیری پنهان، حملات نرم افزار و سخت افراز که به دست ما میرسد و حملات پلتفرمها، حملات سایبری تهدید کننده است. ۷۵ درصد حملات مبتنی بر آسیب پذیریهای آشکار است، که بسیار ساده است و کار پیچیدهای نیست. میتوان راحت این آسیبها را حل حل نمود و کسی که مسئول است باید بازرسی، آسیب را پیدا و آن را برطرف نماید.
هاشم جنگی، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: ما در خراسان رضوی چهار پارک علم و فناوری داریم که ۲۰۰ شرکت دانش بنیان و فنآور در آن فعالیت دارند. خراسان قطب دیتاسنتر شرق کشور است.
وی افزود: یکی از اقدامات خوبیرکه در استان افتاد، ایجاد سند همسازی فضای سایبری است. این سند به ۲۰ دستگاه زیرساختی ارسال شده و بازخوردهای آن جمع آوری گردیدهاست. در ۴ محور پشتیبان گیری ۷۰ درصد، اقدامات فنآوری ۵۶ درصد، اقدامات نیروی انسانی ۵۴ درصد و اقدامات سایبری ۵۴ درصد محقق شده است. در چند مورد، نیاز به اقدام است. در چند مورد چالش داریم که جمعآوری شدهاست.
جنگی اظهار کرد: در سال گذشته و امسال ۷۷ جلسه برگزار شد. در ۲۰ شهرستان جلسات پدافند غیرعامل شکل گرفته است. انتطار ما این است اقدامات این سند مد نظر قرار بگیرد و تاکید، دوره آموزشی برای تمام کارکنان و مدیران است. همچنین نکتهای که توجه ویژه داریم، بحث ایجاد رقابت در شرکتهای دانش بنیان و فنآور در حوزه it است.
مهرداد حریریان، مدیرعامل شرکت فاوای رضوی نیز بیان کرد: شرکت فاوای رضوی ۲۵ سال قدمت دارد و متعلق به آستان قدس رضوی است. مطابق برنامه راهبردی خود در دو حوزه هوشمند سازی و امنیت سایبری فعالیت مینماید. در حوزه هوشمندسازی اقدامات خوبی انجام گرفته و در حوزه امنیت تلاشها اجرایی خواهد شد. تلاش و بحران همان است که ما در فاوای رضوی توجه کردهایم.
وی تاکید کرد: بحث امنیت، بحث فرهنگ است و باید به امنیت مثل فرهنگ توجه کنیم و دائم پرورش دهیم تا آنچه میخواهیم، فراهم شود.