رقابت هنرجویان هنرستانهای خراسان رضوی در المپیاد هنرجوی شایستگی محور
المپیاد هنرجوی شایستگی محور ویژه هنرجویان هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش استان خراسان رضوی به میزبانی ۵ هنرستان مشهد برگزار شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محمود رضایی، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در حاشیه المپیاد هنرجوی خراسان رضوی که درهنرستان فنی و حرفهای صدیقه ناظران برگزار شد، گفت: المبياد شایستگی محور شاخه فنی و حرفه ای برای دومین بار در سطح استان با رویکرد شایستگی های فنی و غیرفنی شامل اخلاق حرفهای الزامات محیط کار نوآوری و کار آفرینی مدیریت تولید و کاربرد فناوریهای نوین در هشت رشته، مکانیک خودرو، طراحی و دوخت، صنایع غذایی، تربیت کودک، تعمیر موتور و برق خودرو، خیاطی لباس شب و عروس، مدیریت برنامه ریزی و امور خانواده و فرآوری گیاهان دارویی انجام میگردد.
وی افزود: این المپیاد به طور کل با هدف ترویج و ایجاد نگرش حرفه ای در سطح ملی، سنجش میزان کیفیت آموزشهای تخصصی ارائه شده در سه سطح ،هنرستان استان و کشور، توسعه و تعالی رشته های مختلف شاخه فنی و حرفه ای، توانمندسازی و مشارکت هنرجویان در سطوح مختلف، تقویت شوق یادگیری و یاددهی برای تعالی هنرجویان و هنر آموزان و آگاهی و شناخت جامعه در خصوص ظرفیت معرفی رشتههای موجود در زمینه آموزشهای فنی و حرفه ای برای جذب هنرجویان دانش آموخته هنرستانها در مشاغل مرتبط برگزار میگردد.
معاونت آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش ادامه داد: در کنار این موارد، اهداف جزئی تری نیز دنبال میگردد که از آن جمله میتوان به توجه ویژه به شایستگیهای غیرفنی از جمله رعایت موارد ایمنی و زیست محیطی، حل مسالههای پیچیده و ترکیبی با انجام فعالیت های عملی نزدیک به دنیای واقعی، ایجاد فضای رقابت سازنده در میان هنر آموزان و هنرجویان برای بروز خلاقیت و ایده های نو، مشخص نمودن هنرستانهای لازم التوجه در رشتههای مختلف شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش و تاکید بیشتر بر ارزیابی گروهی به جای ارزیابی فردی اشاره کرد.
رضایی در خصوص روند برگزاری المپیاد نیز بیان کرد: این المپیاد با حضور ۷ هزار و ۳۹۶ هنرجوی پایه دوازدهم در هشت رشته برگزار شد که ۳۵۵ نفر به مرحله قطبی، که استان خراسان رضوی دارای هشت قطب بوده است، راه پیدا کردنند، و ۱۰۷ نفر وارد مرحله استانی که امروز ۲۱ تیرماه به میزبانی پنج هنرستان در چهار ناحیه مشهد برگزار میشود، شدند. مسابقات از ساعت هفت صبح تا ۱۷ عصر برگزار و در مراسم اختتامیه که ۲۲ تیرماه برگزار خواهد شد، ۲۴ برگزیده معرفی خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه نواحی یک، دو، پنج و هفت آموزش پرورش مشهد میزبان مرحله استانی هستند، تاکید کرد: شایستگی فنی، شایستگی غیر فنی، همزمانی دو شایستگی و بهینه استفاده کردن از شایستگیها در ارزیابی موثر است. در زمان برگزاری مسابقات دو استاد کار هنرجویان را از نظر هر دو شایستگی ارزیابی و محاسبه میکنند.
علی فتحآبادی، ریاست آموزش و پرورش ناحیه دو مشهد نیز اظهار کرد: ۱۷۰ رشته کاردانش و ۴۵ رشته فنی و حرفهای داریم که از میان آنها فقط پنج رشته کنکور دارند و فقط در هشت رشته المپیاد هنرجوی شایستگی محور برگزار میشود. علت انتخاب این رشته بخاطر امکانات، هزینهها و تاکید بر این رشتههاست.
وی با اشاره به اینکه در ناحیه دو آموزش و پرورش مشهد ۲۰ هنرستان دولتی و غیر دولتی داریم، افزود: بیشتر فارغالتحصیلان این رشتهها جذب بازار کار میمیشوند و صنایع دنبال این افراد میروند و در این مسابقات بیشتر رقابت برای هنرجویان مهم است. همچنین در مسابقات ملی مهارت این افراد شرکت فعال دارند. سال قبل یکی از هنرجویان در سطح جهانی موفق به کسب مقام شد.
فتح آبادی تصریح کرد: سیستم نظارتی برای مدارس سختترین قوانین را میگذارد. هنرستان ما محصول تولید میکند اما شبکه فروش نمیتوانیم داشته باشیم، درحالی که محصولات ما بالاتر از استانداردهای موجود است. یکی از مشکلات بزرگ ما مجوز بهداشت است که به مراکز آموزشی نمیدهند. هر چند اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است و قول ۵ درصد تجاری داده شدهاست.