@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

دامپزشکی خراسان رضوی آماده کشتار سالم عید قربان

جستجو
۱۴۰۲/۴/۵ دوشنبه
(0)
(0)
دامپزشکی خراسان رضوی آماده کشتار سالم عید قربان
دامپزشکی خراسان رضوی آماده کشتار سالم عید قربان

دامپزشکی خراسان رضوی آماده کشتار سالم عید قربان

 
 
 
 
 
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی از آمادگی و تمهیدات ویژه برای کشتار سالم دام در عید قربان با ۸۰ اکیپ ثابت، ۷۹ اکیپ سیار، ۹۹ دامپزشک، ۲۰۲ بازرس و ۴۱ ناظر شرعی خبر داد.
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ دکتر جواد اعلمی در نشست خبری با اصحاب رسانه که پیرامون تمهیدات بهداشتی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در عید سعید قربان برگزار شد، گفت: موضوعات بهداشتی، موضوع جدیدی نیست و هر ساله شاهد اقدامات خاص در دامپزشکی هستیم و در کنار آن، خدماتی نیز ارائه می‌شود.
 
وی ادامه داد: دامپزشکی در راستای وظایف خود، حفاظت از بهداشت عمومی را بر عهده دارد که با توجه به بیماری‌های انسان و دام هم از نظر سلامت گوشت و هم ذبح شرعی نظارت انجام می‌گیرد. همچنین بحث آلودگی که ممکن است از این مسیر وارد محیط شود، مراقب‌ها و حساسیت‌ها دیده شده، تا باعث ارتقاء سطح بهداشت عمومی گردد.
 
دکتر اعلمی با اشاره به اینکه؛ قانون چارچوب قوانین بهداشتی را معین می‌کند، اظهار کرد: یک بند قانون می‌گوید که در ایام خاص می‌تواند کشتار خارج از کشتارگاه باشد، که متاسفانه از آن بد برداشت و استفاده می‌گردد. کشتار خارج از مکان‌های مجاز باعث مخاطرات بهداشتی خواهد بود.
 
محمود قربانزاده، معاونت سلامت دامپزشکی خراسان رضوی نیز بیان کرد: هر کشتاری که غیر از کشتارگاه‌های دامپزشکی باشد، از نظر ما کشتار غیرمجاز است. هر چند طبق قانون در روز عید قربان کشتار می‌تواند خارج از کشتارگاه‌ها باشد اما مخاطراتی وجود دارد که مهمترین آن با توجه به فصل تابستان "تب کنگو" است. کنه‌ها عامل ویروس این بیماری است. تب کنگو در دام، مشهود نیست و مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما در انسان می‌تواند منجر به مرگ شود.
 
وی با بیان ۸۵۰ بیماری از طریق دام به انسان منتقل می‌شود، افزود: مهمترین راه انتقال این بیماری انجام کشتار دام در خارج کشتارگاه است. تماس با دام زنده و ترکاندن کنه متورم از دیگر راه‌های انتقال بیماری تب کنگو خواهد بود. در کشتارگاه‌های مجاز سه اتفاق می‌افتد تا گوشت سالم به مصرف کننده برسد. بازدید دام زنده قبل از کشتار، کشتار زیر نظر بازرس و ناطر شرعی و پبش سردی لاشه که باعث ایمنی گوشت می‌گردد.
 
 
محمد سیاح، ریاست اداره دامپزشکی شهرستان مشهد نیز در این نشست عنوان کرد: عید قربان تسجم روح قربانی با فرهنگ اسلامی است که امیدواریم امسال به نحو احسن انجام گیرد. برنامه ریزی برای این امر صورت گرفته است. هماهنگی بین دستگاهی در جلسات مختلف اعلام شد. در تنظیم بازار طبق برنامه زمان بندی کار انجام می‌گیرد. تجهیزات و سه کشتارگاه مجاز و بازار عرضه دام آماده ارائه خدمات خواهند بود.
 
وی افزود: گشت های مشترک از هفته قبل انجام گرفت. بازار دام سم پاشی شد و کشتارگاه‌ها نیز ضدعفونی گردیدند. برای قربانی دام روز عید قربان نیز در مشهد ۱۸ اکیپ ثابت، ۱۵ اکیپ سیار پیش بینی شده است که با ۳۰ دامپزشک، ۷۵ بازرس و ۸ ناظر شرعی بصورت رایگان خدمات ارائه می‌نمایند.
 
مدیر دامپزشکی مشهد با بیان اينکه در سال گذشته ۲ هزار و ۴۰۹ دام کشتارگاه‌های سطح مشهد ذبح شده‌اند، اظهار کرد: ۱۷۸ دامداری غیر مجاز در شهرستان مشهد داریم، همچنین در ۲۵ تا ۳۰ منطقه نیز کشتار غیرمجاز انجام می‌گیرد. اگر شخصی در روستا و منزل خودش کشتار کند مشکلی ندارد اما اگر سازه ایجاد نمود و دام فروشی و کشتار گردد، جرم است و با او برخورد قضائی می‌شود.
 
حجت‌الاسلام محمد حسن شورورزی، نماینده ولی فقیه در دامپزشکی خراسان رضوی نیز بیان کرد: سنت حسنه قربانی را در پیش داریم. قرآن قربانی را از شعائر اسلامی بر‌می‌شمارد. در فرهنگ جاهلیت خون را به سطوح می‌مالیدند و اعتقاد به دفع بلا داشتند که هنوز در برخی مواقع وجود دارد. باید به شدت با این امر مبارزه کرد که قرآن آن را نفی و قانون کشتار در غیر کشتارگاه را جرم می‌داند.
 
وی ادامه داد: به جهات ذبح شرعی در تمام کشتارگاه‌ها ناظر در طول سال وجود دارد و برای عید سعید قربان نیز ۱۲ ناظر شرعی در مشهد و ۴۱ نفر در سطح استان بر ذبح شرعی نظارت خواهند داشت.
 
سید مجید موسوی، مدیر موسسه صنعتی گوشت مشهد نیز گفت: در کشتار توسط کشتارگاه‌ها ۴ موضوع اصلی، زیر ساخت مناسب و بهداشت عمومی، رعایت حقوق و نگه داری دام، بهره‌وری بالا و عدم هدر رفت منابع و کنترل کیفیت وجود دارد.
 
وی با اشاره به اینکه؛ اهمیت کشتارگاه‌های صنعتی در پیشگیری از سلامت است، افزود: وقتی دام وارد کشتارگاه می‌شود سلامت او بررسی می‌گردد، افراد شاغل در کشتارگاه‌ها به رعایت بهداشت شخصی مقید هستند. بهداشت محیط بشدت کنترل و بعد از کشتار، محیط کشتارگاه ضد عفونی و آماده روز بعد می‌گردد و همچنین از ضایعات حیوانات مراقب می‌شود.
 
موسوی با بیان اینکه روزانه ۱۲ تا ۱۴ هزار لیتر خون جمع‌آوری و تبدیل به پودر خون می‌گردد، گفت: امسال در موسسه گوشت مشهد، برای ۱۸ سال پیاپی خدمات عید قربان و برای سومین سال خدمات سفارش گیری بصورت غیر حضوری از سه طریق سایت موسسه، اپلیکیشن مارلیک و تلفن موسسه انجام می‌گردد.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر