ریاست هیات مدیره شرکت بذر و نهال رضوی؛
هدف موسسه تبدیل فرآوری به ثروت است
ریاست هیات مدیره شرکت بذر و نهال رضوی گفت: برای موسسه، هدف تبدیل فرآوری به ثروت تعریف شده است. هر بذری که اولویت کشور باشد کار میکنیم. ضریب تبدیل منابع بالاست که این دانشی است که به ثروت تبدیل شده است.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محمد هاشم زاده در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: همانگونه که از عنوان موسسه برمیآید، در حوزه بذر و نهال فعالیت میکند. در سه سال قبل مجموعههای کشاورزی آستان قدس رضوی به دلیل فعالیت مشترک در هم ادغام شدند. به جهت حساسیت موضوع در سال ۹۸ موسسه بذر و نهال رضوی تشکیل شد.
وی افزود: در بخش نهال آستان قدس رضوی سابقه طولانیتر دارد ولی در حوزه بذر فعالیت در آستان قدس مانند سازمانهای دیگر با تاخیر بیشتری شروع شده است.
مدیر عامل شرکت بذر و نهال رضوی اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در کشور تامین امنیت غذایی است. امنیت غذایی تامین نمیشود مگر اینکه مولفهها سیاست گذاری گردد. یکی از مؤلفهها بذر و نهال است.
هاشم زاده عنوان کرد: ۹۹ درصد بذر سبزی و صیفیجات کشور وارداتی است که این خللی در کشور ایجاد کرده است. در سال ۲۵۰ میلیون دلار از مبادی رسمی و ۴۵۰ میلیون دلار بصورت غیر رسمی هزینه واردات بذر سبزی و صیفی میشود. ۵۰ درصد این بذرها در اختیار کسانی است که رابطه خوبی با کشورمان ندارند.
وی با اشاره به اینکه بذر هیبرید سبزی و صیفی جزء رسالت ما است، ادامه داد: برای داشتن یک بذر جدید دو مولفه صبر زیاد و هزینه سرمایه گذاری بالا نیاز است که به این دلایل خیلی بخش خصوصی تمایل به ورود ندارد. ما در بخش دانشی مشکلی نداریم، در بخش سرمایهگذاری پیگیری جدی انجام گرفته تا در بذر مصرفی کشاورز سهمی داشته باشیم.
محمد هاشم زاده تصریح کرد: در تولید بذر ذرت چند سالی است که ورود کردهایم. سعی کردیم به لاین دسترسی پیدا کنیم. اگر لاین یک بذر را داشته باشیم خیلی از راه را رفتهایم. در خصوص کارخانه بذر هیبرید بیش از ۵۰ جلسه هیات مدیره با مدیران کشور برگزار کردهاند و بازدید از کارخانه های بذر انجام گرفته است. از دولت نیز میخواهیم حمایت کند و اعتبار تخصیص دهد تا کارخانه بذر هیبریدی به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه؛ موسسه بذر و نهال رضوی به علت پوشش بذر بعنوان شرکت دانش بنیان معرفی شد، گفت: ارزیابی کلیه ارقام زراعی را داریم که اگر بتوانند از لحاظ اقتصادی و کیفی مورد قبول قرار بگیرد در سبد غذایی مردم قرار دهیم.
مدیرعامل موسسه بذر و نهال رضوی با اشاره به اینکه هدف این است تا سال ۱۴۰۵ به میزان ۷ درصد سهم بازار بذر ذرت را داشته باشیم، اظهار کرد: در پوشش دار کردن بذر وارد تجاری سازی شدهایم و برخی بذرهای آستان قدس رضوی را پوشش دار کردهایم. در بخش نهال نیز ۳۰ درصد نهال استان را تولید میکنیم که به شدت آن را افزایش خواهیم داد. در حال حاضر تولید ما ۶۰۰ هزار نهال است که در بازه دوساله به یک میلیون و ۵۰۰ میرسیم.
م
سید حسین نعمتی، رئیس هیات مدیره شرکت بذر و نهال رضوی نیز با بیان اینکه گل و گیاه در فرهنگ ما جایگاه خاصی دارد، گفت: در اصلاح نباتات وقتی بذر از کشوری به کشوری میرود، نابودی ژن پلاست را همراه دارد. نژادهای بومی ما حاصل چندین سال فرهنگ و تمدن ما است. بانک ژن باید ایجاد شود تا از ژن پلاست بومی محافظت گردد.
وی عنوان کرد: در گیاهان دارویی دچار فرسایش ژنتیکی شدهایم، یعنی این تنوع را از دست میدهیم، که به دلیل چرای بیرویه و آب و هوا است. از طرفی تودههای بومی به دلیل واردات دچار فرسایش ژنتیکی شدهاند.
نعمتی تاکید کرد: برای اینکه موسسه موفق شود، نیاز به زیرساخت داریم. این موسسه با درآمد خود، زیرساخت ها را تامین میکند و هیچ بودجه ای در زمان تاسیس نیز نگرفت. هر بذر که در اولویت کشور باشد، کار میکنیم. هدف موسسه تبدیل فرآوری به ثروت، تعریف شده است. ضریب تبدیل ما به منابع خیلی بالاست که این دانشی است که به ثروت تبدیل شدهاست