@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی عنوان کرد: حل مشکلات آسیب دیدگان اجتماعی با تئوری های دیگر کشورها امکان ندارد

جستجو
۱۴۰۱/۶/۱۳ یکشنبه
(0)
(0)
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی عنوان کرد: حل مشکلات آسیب دیدگان اجتماعی با تئوری های دیگر کشورها امکان ندارد
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی عنوان کرد: حل مشکلات آسیب دیدگان اجتماعی با تئوری های دیگر کشورها امکان ندارد

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی عنوان کرد:

حل مشکلات آسیب دیدگان اجتماعی با تئوری های دیگر کشورها امکان ندارد

 
 
 
 
 
 
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: دستگاه‌های متعددی در کنار هم هستند و هم‌افزایی برای رفع مشکل آسیب دیدگان اجتماعی می‌کنند، اما شعله آن کمتر نشده است. این بخاطر آن است که با فرمول و تئوری های دیگر کشورهای جهان درصدد حل آن هستیم. اما در جهت بومی سازی و تلفیق با شرایط که در آن قرار گرفته‌ایم، انجام نمی‌شود.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ مسعود فیروزی در آئین رونمایی از کتاب دختران بی سرپرست که در محل دانشگاه علمی و کاربردی شکوه مهر با حضور خیرین و مسئولین حوزه بهزیستی برگزار شد، گفت: مقوله کودکان بی سرپرست و بد سرپرست یک مسئله جدی در جهان و کشور است که می‌تواند بحران‌زا باشد. این موضوع را با یک فرمول در تمام دنیا نمی‌توان مدیریت کرد. شرایط بومی، فرهنگی و اجتماعی هر جامعه فرمول خاص خود را می‌طلبد.
وی ادامه داد: استان خراسان رضوی بخاطر شرایط ویژه خود، کوچ آسیب دیدگان و ۳۰ میلیون زائر و اعتقادات مذهبی، اگر کسی می‌خواهد فرزند خود را رها کند در مشهد و حرم امام رضا (ع) رها می‌کند. تعداد کودکان مسئله دار در مراکز مشهد و تعداد این مراکز قابل مقایسه با دیگر استان‌ها نیست.
فیروزی با بیان اینکه ۱۰۰ مرکز در استان با ۲ هزار فرزند در این مراکز هستند، اظهار کرد: هر چند در فرزندخواندگی تعدادی از این مراکز خارج می‌شوند اما از تعداد فرزندان مراکز کم نمی‌شود. ضرورت داریم به این موضوع پرداخته شود و برای حل آن چاره اندیشی گردد و تلاش کنیم.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه حلقه معیوب آسیب‌های اجتماعی پیوسته بهم هستند و نمی‌توان جدا از یکدیگر مطالعه شود، تصریح کرد: ۵۴ وظیفه و ۱۷۰ فعالیت توسط بهزیستی، بخصوص در سلامت اجتماعی انجام می‌شود. هر کس به ما کمک کند دست‌بوس آنها خواهیم بود.
ایشان ادامه داد: در موضوع دختران بی سرپرست مدیریت و رفع مشکل آنها خیلی راحتر از دختران بد سرپرست است. برای دختران بد سرپرست، شرایطی که بر آنها گذشته است سالیان سال با آنها همراه است.
محمد هادی اشرافی بجستانی، مدیرعامل موسسه خیریه بوستان شکوه مهر نیز در این مراسم بیان کرد: موسسه شکوه مهر تنها موسسه کشوری در استان خراسان رضوی است. کار ما حمایت از کودکان بی سرپرست، هم کودکان کم‌توان ذهنی و هم کودکان عادی هست. در شهر مشهد ۱۴ مرکز داریم که از بچه های ۲ ساله تا ۶۰ ساله زندگی می‌کنند. ما هم کودک کم‌توان ذهنی که زندگی نباتی دارد و هم کودک نابغه داریم. فقط در مشهد ۴۳۰ نفر بصورت شبانه روزی در مراکز ما نگهداری می‌شوند و ۲ هزار نفر در خارج از مرکز تحت حمایت مادی و معنوی هستند. 
وی ادامه داد: یکی از گروه‌های حساس کودکان بی سرپرست هستند. اگر ما در این راستا تلاش کنیم می‌توانیم یک مجاهد و خدمتگزار برای جامعه پرورش دهیم و اگر خدا‌نخواسته کوتاهی شود، یک فرد آسیب رسان به جامعه پرورش خواهد یافت. در این بین کودکان بی سرپرست گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال از همه حساس‌ترند و دختران در این سن حساس‌تر و خطرپذیر تر خواهند بود.
مدیرعامل موسسه بوستان شکوه مهر اظهار کرد: ما در موسسه روی دختران، مخصوصا در سن ۱۲ تا ۱۸ سال بسیار حساس هستيم. بخاطر آن یک فرد دانشمند، متخصص و نویسنده را برای مدیریت مرکز انتخاب کردیم. خانم آزاده شریفی نیا، تمام کلنیک و مشاوره خود را تعطیل کرد ک مدیریت مرکز را پذیرفت. ایشان علم و عمل را در کنار هم از داد. امروز به دلیل این مسئولیت رونمایی از کتاب دختران بی سرپرست را انجام می‌دهیم.
آزاده شریفی نیا، نویسنده کتاب دختران بی سرپرست نیز گفت: اگر من هویت دارم، هویت خود را از بهزیستی می‌دانم. اگر همه ما هویت داریم پشت آن اساتید خوبی هستند که برای گروه هدف زحمت می‌کشند.
وی افزود: پیشنهاد مسئولیت مرکز دختران بی سرپرست برایم غیر منتظره بود. ما ۱۵ دختر ۱۳ تا ۱۸ سال داریم، همیشه فکر می‌کردم کار کردن با این افراد سخت است، اما اکنون وقتی به این مرکز می‌آیم حس می‌کنم دوران کودکی خودم را تکرار می‌کنم.
شریفی نیا بیان کرد: رویکرد من، درمان هیجان مدار است. همه انسانها هیجانات و احساساتی دارند. به عنوان یک روانشناس یاد گرفته‌ام بهترین رویکرد آن است ابتدا هیجانات بالا بیاید و بعد برای مدیریت آن، درمان را شروع کنیم.
مدیر مرکز دختران بی سرپرست شکوه مهر اظهار کرد: مرکز شکوه ۷ مانند خانه برای دختران است، استقلال دارند و یاد می‌گیرند دیده شوند. در سن این دختران افسردگی و خلع عاطفی وجود دارد. نیاز است آنها را درک کنیم و به آنها توجه شود اما نباید از روی ترحم باشد که آسیب زننده است.
دکتر شریفی نیا در خصوص انگیزه نوشتن کتاب نیز گفت: در خصوص پدیده بد سرپرستی و بی سرپرستی منبع جامع و کاملی وجود نداشت که به توان به عنوان مرجع کمک گرفت.و این دلیل باعث شد تا خودم با کمک اساتید و تجربیاتم و منابع موجود کتاب جامع و کامل به نگارش درآورم. این چاپ اول کتاب است و شاید دارای نقایصی باشد که در چاپ دوم آن مشکلات حل خواهد شد.
نویسنده کتاب تاکید کرد: کتاب دختران بی سرپرست یک کتاب جامع و کامل است که از منابع داخلی و خارجی استفاده شده و دانشجویان رشته های مددکاری، خدمات اجتماعی و روانشناسی کاربردی است. همچنین به تمام افراد جامعه برای آشنایی با این حوزه کمک خواهد کرد اما توصیه می‌شود دختران سن ۱۳ تا ۱۸ سال استفاده نکنند، بهتر است.
 
 
شایان ذکر است؛ کتاب دختران بی سرپرست با همت موسسه خیریه بوستان شکوه مهر، به نویسندگی آزاده شریفی نیا در ۱۵۷ صفحه و قطع وزیری به تیراژ هزار نسخه توسط انتشارات رزا، روانه بازار نشر گردیده است.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر