@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

مدیرکل تعاون خراسان رضوی عنوان کرد: مدل اقتصادی بخش تعاون اجتماعی- اقتصادی است

جستجو
۱۴۰۱/۶/۶ یکشنبه
(0)
(0)
مدیرکل تعاون خراسان رضوی عنوان کرد: مدل اقتصادی بخش تعاون اجتماعی- اقتصادی است
مدیرکل تعاون خراسان رضوی عنوان کرد: مدل اقتصادی بخش تعاون اجتماعی- اقتصادی است

مدیرکل تعاون خراسان رضوی عنوان کرد:

مدل اقتصادی بخش تعاون، اجتماعی- اقتصادی است

 
 
 
 
 
 
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی گفت: مدل اقتصادی بخش تعاون، اجتماعی- اقتصادی است. درآمد و سود دارد با این تفاوت که تجمع ثروت اتفاق نمی‌افتد چون درآمد حاصل به نسبت مساوی تقسیم می‌شود و همه اعضاء حق برابر دارند.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محمد امین بابائی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته تعاون برگزار شد، بیان کرد: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد به دو بخش دولتی و تعاونی تقسیم می‌شود و بخش خصوصی مکمل این دو بخش است. در سال ۵۷ و با انقلاب اسلامی مسیر جدیدی در کشور باز شد اما در اقتصاد مسیر جدیدی را ارائه نکرد و نظام سرمایه داری، در نظام مالی و بانکی کشور کار می‌کند که نتیجه آن فاصله طبقاتی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در سال‌های اخیر نظام جمهوری اسلامی دکترین اقتصاد با رویکرد اقتصاد مقاومتی ایجاد کرد. در این حوزه ۵ اصل ویژه، درون زا، برون گرا، دانش بنیان، مردمی بودن و عدالت اجتماعی ارائه می‌شود. حلقه اتصال آنها در حوزه تعاون، می‌تواند محور این موضوع باشد.
بابایی در خصوص ظرفیت بخش تعاون نیز گفت: در کشور ۹۹ هزار تعاونی با ۵۷ میلیون نفر عضو وجود دارد که ۴۷ میلیون نفر اعضاء سهام عدالت هستند. همچنین یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر در این حوزه مشغول کارند. بیشترین تعاونی ها در بخش‌های خدمات، کشاورزی و خدمات هستند.
ایشان افزود: در استان خراسان رضوی نیز ۵ هزار و ۳۱۲ تعاونی فعال با ۹۱ هزار نفر شاغل و سرمایه ۲ هزار میلیارد تومان داریم که بعد از استان تهران رتبه دوم قرار می‌گیرد. ۱۶۶ تعاونی در حوزه بانوان، ۸ تعاونی دانش بنیان و ۳۲۰ روستا تعاون، سهم را به خود اختصاص داده‌اند.
مدیر کل تعاون استان خراسان رضوی اطهار کرد: در یک ساله گذشته ۱۵۶ تعاونی با ۴ هزار و ۳۵۸ نفر عضو با سرمایه ۳۲ میلیارد ریال و ۲ هزار و ۸۸۳ فرصت شغلی تاسیس شده است. همچنین ۱۱۶ میلیارد دلار صادرات از استان انجام گرفته که بیشترین در سوخت، زعفران و صنایع غذایی به مقصدهای افغانستان، پاکستان و عراق بوده است.
محمد امین بابائی با ذکر اینکه، از چالش‌های پیش رو، عدم اطلاع مردم از مزایای تعاون است، عنوان کرد: در دستور کار داریم آموزش همگانی انجام گیرد. همچنین دبیرخانه دائمی هفته تعاون در اتاق تعاون استان تشکیل شده است. در بخش تعاون نظارت همگانی وجود دارد و غفلت از نظارت همگانی و اعتماد بیش از حد به هیات مدیره باعث مشکلات پیش آمده بوده است.
وی در خصوص نقش تعاون در اقتصاد استان خراسان رضوی نیز بیان کرد: تولید ۱۰ درصد فرآورده‌های دامی، ۸ درصد محصولات زارعی، ۵ درصد گوشت، مرغ و تخم مرغ استان توسط بخش تعاون است. همچنین ۳درصد بهره‌برداری معادن، ۲ درصد صنایع نساجی، چرم و پوشاک، ۲ درصد محصولات شیمایی و سلولوزی سهم تعاون از اقتصاد استان بوده است. ۶۵۱ هزار و ۸۴۶ نفر از مرزنشینان استان در قالب ۲۲ تعاونی ساماندهی شده اند و بیمارستان مهرگان مشهد در قالب تعاونی اداره می‌شود.
رضا رمضانی، ریاست اتاق تعاون استان خراسان رضوی نیز در این نشست عنوان کرد: اتاق تعاون به عنوان پارلمان بخش تعاون بازوی اداره کل است. اتاق تعاون در موازات اتاق اصناف و اتاق بازرگانی از تشکل‌های افتصادی قوی کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: بر خلاف سال‌های قبل که ستاد هفته تعاون در یک هفته تشکیل می‌شد ستاد دائمی این هفته شکل گرفته و نمایشگاه‌هایی بصورت فصلی و دائمی خواهیم داشت. در تمام شهرستان‌های استان برنامه‌ریزی کرده ایم، اتاق تعاون تشکیل شوند و در شهرستان‌های که اتاق از قبل وجود داشت تقویت گردند.
رمضانی با اشاره به اینکه برای هفته تعاون برنامه های متنوعی تدارک دیده شده است، اظهار کرد: در اتاق کمیسیون های دانش بنیان، حمل و نقل، مصرف، مسکن و عمران، انرژی های تجدید پذیر، بانوان، کشاورزی و صنایع تبدیلی، صنایع دستی، مرزنشینان، فراگیر ملی و کمیسیون توسعه و تجارت وجود دارد که کمیسیون شهرستان‌های مرزی نیز با هدف رفع موانع در این دوره تشکیل شده است.
ریاست اتاق تعاون استان خراسان رضوی گفت: خواستگاه و پشتوانه تعاونی ها خود مردم هستند. ۴ میلیون عضو داریم که این خانواده بزرگ مشکلات زیادی دارد. آگاهی لازم برای تشکیل، مدیریت، ثبت و تعغیرات کم است. بحث دوم مطالبه‌گری حقوقی خود و همچنین سرمایه در گردش است که برای تامین سرمایه تعاونی ها با بانک مشکل داریم.
رضا رمضانی تصریح کرد: قانون گذار برای تعاونی ها امتیازاتی در نطر گرفته شده است که می‌توان به تخفیف حق بیمه سهم کارفرما به میزان ۲۰ درصد، ۲۵ درصد تخفیف از نرخ موضوع در درآمد مشمول مالیات، معاف بودن مالیات ۱۰ درصد درآمد تعاونی های روستایی، عشایری و کشاورزی، معاف مالیات سهام، ۲۰ درصد مشوق های بیشتر به بخش غیر دولتی که دولت انجام می‌دهد، از جمله مزایایی بخش تعاون خواهد بود.
 
 
 
/ علی اکبر اکرمی نیا
کد خبرنگار: ۱۳۹۹۰۳
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر